Μην αφήνετε κανέναν να φιλάει το παιδί σας στα χείλη

25 Αυγούστου, 2016 4:22 ΜΜ
More videos

Με περισσότερη πρόσβαση στους επαγγελματίες γιατρούς, οι γονείς είναι πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με την υγεία του παιδιού τους. Παλαιότερα, ένας πυρετός ή ένα κρύωμα θα θεραπευόταν με ξεκούραση στο κρεβάτι και παρακεταμόλη. Οι γονείς από τότε έγιναν πιο προσεκτικοί σε ότι αφορά στην υγεία των παιδιών τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη φορές που συμβαίνουν λάθος διαγνώσεις. Ορισμένα λάθη μπορούν να διορθωθούν, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου τα λάθη στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα ενός μικρούς παιδιού.

Η 10 ετών Briony ζούσε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Μια ημέρα, ένιωσε πως έχει πυρετό σε σημείο που σταμάτησε να τρώει και να πίνει. Η μητέρα της, η Μπρίτζετ αποφάσισε πως ήταν στιγμή να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Φωτογραφίες της Briony πριν τον τραγικό της θάνατοcreative-dog-owners-21-57bc14a457619__605

Καθώς έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί είδαν δεκάδες μικρά έλκη στο πίσω μέρος του λαιμού της. Πίστευαν πως πρόκειται μόνο για έρπεις οπότε έδωσαν στην Briony μερικά αντιβιοτικά για τη μόλυνση του λαιμού και την έστειλαν στο σπίτι. Της ζητήθηκε να επιστρέψει μετά από μια εβδομάδα για ένα ακόμη ραντεβού.

Η Briony εμφάνισε έλκη στο πίσω μέρος του λαιμού τηςCold-sores

Ωστόσο, η 10χρονη δεν εμφανίστηκε στο επόμενο ραντεβού της με τους γιατρούς επειδή λίγο μετά τη διάγνωση απεβίωσε από μια τότε μη διαγνωσμένη ασθένεια.

Οι γονείς της Briony θρηνούν. Το παιδί τους έλαβε λάθος διάγνωση και ακολούθησε ο θάνατός του.Brionys-Parents

Αποδείχτηκε πως η Briony δεν υπέφερε από έναν απλό πονόλαιμο. Υπέστη μαζική οργανική ανεπάρκεια και πέθανε ως αποτέλεσμα του ιού του απλού έρπητα. Ο γιατρός της 10χρονης είπε πως έχει δει τον ιό μόνο στη γλώσσα, τα ούλα και τα χείλη ασθενούς αλλά ποτέ στο πίσω μέρος του λαιμού.

Ο ιός του απλού έρπητα σε ένα μικρό παιδί.Herpes-virus-children

Ο ιός του απλού έρπητα έχει δεκάδες συμπτώματα που πρέπει να προσεχθούν. Αυτά περιλαμβάνουν ξαφνική εμφάνιση της ασθένειας, πυρετό,  ευερεθιστότητα, ανικανότητα κατάποσης τροφής και υγρών, ουλίτιδα, ροή σάλιου στα βρέφη λόγω του πόνου καθώς καταπίνουν και μικρά θυλάκια γεμάτα υγρά στη γλώσσα.

4188679c1d8a284ccc41a6b601869e05 copy

Για να προληφθεί η εξάπλωσή του ιού αποφύγετε να φιλάτε τα παιδιά στα χείλη και σιγουρευτείτε πως οτιδήποτε μπαίνει στο στόμα τους είναι καθαρό. Επιπλέον, μην μοιράζεστε μαζί τους τα ίδια σκεύη. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και μπορεί να αποτρέψει τις τραγωδίες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: