Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜίλτος Τεντόγλου: Το χρnματικό ποσó που θα λάβεı για το χρuσό στο...

Μίλτος Τεντόγλου: Το χρnματικό ποσó που θα λάβεı για το χρuσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 

Με το ποσό των 40.000 δολαρίων θα ανταμειφθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για το χρυσό μετάλλιο στη Σκωτία, ο Μίλτος Τεντόγλου.

Η World Athletics θα απονείμει 2,464,000 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα σε όσους και όσες βρεθούν στην πρώτη εξάδα των τελικών όλων των αγωνισμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθληημα κλειστού στίβου.

Αναλυτικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κάθε αγωνίσματος θα λάβει έπαθλο 40.000 δολαρίων ενώ ο δεύτερος/η δεύτερη σε κάθε τελικό θα πάρει 20.000 δολάρια και για όσους/ες κατακτήσουν χάλκινο θα δοθούν 10.000 δολάρια. Παράλληλα, όποιος βρεθεί στην τέταρτη θέση θα λάβει 8.000 δολάρια, η πέμπτη θέση 6.000 δολάρια και η έκτη θέση 4.000 δολάρια.Για να δοθούν τα έπαθλα η προϋπόθεση είναι όλοι οι αθλητές να έχουν περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες και κυρίως τον έλεγχο αντί-ντόπινγκ.

Μίλτος Τεντόγλου: «Αυτό το χρυσό είναι “σάπιο”, δεν το αφιερώνω πουθενά» – Οι δηλώσεις μετά την επιστροφή στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στις δηλώσεις του, ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε για ακόμη μια φορά πως δεν του άρεσε η επίδοσή του στον αγώνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το συγκεκριμένο μετάλλιο, «σάπιο».

«Ήταν ένας μοναδικός αγώνας, δε μου άρεσε. Το χρυσό είναι σίγουρα καλό, αλλά σαν αγώνας και σαν επίδοση σε σχέση με αυτά που κυνηγάω εγώ, δεν ήταν, αλλά οκ. Δε κρατάω κάτι, η αποστολή μας ήταν καλή γενικότερα σαν Ελλάδα. Ο Μανόλο με κέρδισε, ήταν καλύτερος. Δε το αφιερώνω κάπου αυτό το μετάλλιο, είναι σάπιο μετάλλιο, με 8.22 δε το αφιερώνω πουθενά. Ο επόμενος στόχος είναι να κάνουμε καλή προπόνηση, να κατέβουμε στο ανοιχτό και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να τα σπάσουμε. Μετά έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες… Αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα. Άλλο να κερδίζεις το χρυσό με 8.20 και άλλο με 8.50» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Στη συνέχεια, ο Μίλτος Τεντόγλου σχολίασε και την κίνηση του προπονητή του να αφιερώσει το μετάλλιο αυτό στα θύματα των Τεμπών λέγοντας, «Ο προπονητής μου είναι πολύ καλούλης και το εννοούσε αυτό που έκανε. Εγώ από την άλλη, νομίζω δε θα το αφιέρωνα ποτέ έτσι το μετάλλιό μου, δε θέλω να δείξω κάτι με αυτό που κάνω.

Τα πιο σημαντικά