Μίλτος Τεντόγλου: Στον ρυθμό του σεμνού γίγαντα κινείται όλη η Ελλάδα

18 Φεβρουαρίου, 20231:35 ΠΜ
More videos

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA

Η αθλητική και όχι μόνο Ελλάδα κινείται στον ρυθμό του Μίλτου Τεντόγλου. Από το ποστ του στο instagram για τα παπούτσια που οδήγησαν τη World Athletics να του ακυρώσει το άλμα των 8,40 μ. που έκανε στο μίτινγκ του Τορούν και το οποίο έγινε viral έως την πολύ παράδοξη υποδοχή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το μίτινγκ του Λιουβέν στη Γαλλία, όταν έκανε 8,41 μ., την ίδια μέρα που έγραψε ότι «μπορώ να κάνω όποτε θέλω» άλμα στα 8,40 μ., υπάρχει μια αυξανόμενη αρέσκεια και αγάπη για τον 24χρονο Γρεβενιώτη.

Το ρεπορτάζ του MEGA, επί παραδείγματι, αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Τεντόγλου: Το κύμα συμπαράστασης για την αδικία με τα παπούτσια του στο twitter ήταν μεγαλειώδες.

Οι ατάκες που συνοδεύουν τα αφιερώματα στον μεγάλο αθλητή τα λένε… όλα!

Και ο διεθνής στίβος υποκλίνεται στο παιδί από τα Γρεβενά, που παραμένει σεμνό. Ο εκρηκτικός αθλητής με τις εκρηκτικές επιδόσεις ή, αν προτιμάει κάποιος, οι εκρηκτικές επιδόσεις ενός εκρηκτικού αθλητή έχουν κάνει τους φιλάθλους να τον λατρέψουν.

Τα site θα πουν πως «ο Τεντόγλου είναι πάνω απ’ όλα ένας ωραίος τύπος». Ο Γρεβενιώτης άλτης ξέρει να τραβάει τα βλέμματα πάνω του, όχι μόνο με τις επιδόσεις του στον στίβο, αλλά και με τις δηλώσεις του, δηλώσεις που συχνά πρωταγωνιστεί η κοπέλα του για τη συνεισφορά της.

Ακραία μετριοφροσύνη και τεράστια αποθέματα fair play

Ακραία σεμνός, ακόμα και όταν ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης, θα μιλήσει στην κάμερα του MEGA με μετριοφροσύνη.

Λάτρης της ζωγραφικής και του σχεδίου, μικρός ήθελε να γίνει σεφ, αν και οι δάσκαλοί του τον ξεχώριζαν για το μουσικό του αυτί, αφού παίζει και μπουζούκι και έχει αποφοιτήσει από μουσικό σχολείο.
Αγαπητός στο σχολείο, αλλά και στις ελληνικές αθλητικές αποστολές, θα πει πως ο ίδιος προτιμάει το χαμηλό προφίλ.

Τα site μιλούν για τον μεγαλύτερο αντιστάρ που είναι ο μεγαλύτερος αυθεντικός σταρ των στίβων.

Το «χρυσό παιδί» δίνει μαθήματα ευ αγωνίζεσθαι, όπως όταν δήλωσε πως δεν άξιζε με 8,32 μ. να πάρει χρυσό μετάλλιο για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου είχε την πρώτη θέση, μέχρι που τον πέρασε ένας Ιάπωνας.

Η τελευταία του απόφαση, να δημοπρατήσει για τα θύματα των σεισμών τα παπούτσια του, ήταν η αυτονόητη κίνηση από έναν άνθρωπο που κάνει πρωταθλητισμό στην ίδια του τη ζωή.
Διατροφή αθλητή με πατατάκια και φουντούνια

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν από μικρό παιδί ιδιαίτερος. Προτιμούσε να παίζει παιχνίδια στα παιδικά του χρόνια και το όνειρό του ήταν να γίνει δοκιμαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών όταν μεγαλώσει.

Ακόμα, του άρεσε να τρώει πατατάκια και φουντούνια, ενώ η μαμά του ήταν πάντα στο πλάι του, αν και ο μικρός Μίλτος την τρέλαινε με τα καμώματά του. Του άρεσε πολύ το παρκούρ και μάλιστα όταν τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να κινείται με πατερίτσες, δεν δίσταζε να πηδάει τις σκάλες με αυτές.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News