Μίλτος Τεντόγλου: «Με 8,32μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω»

17 Ιουλίου, 2022 3:38 ΜΜ
More videos

Για μια ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του πως δεν είναι μόνο κορυφαίος αθλητής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο του Στίβου, ο έλληνας ολυμπιονίκης μίλησε για τις προσγειώσεις που του στέρησαν το χρυσό και είπε: «Με 8,32μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω».

«Ο αγώνας ήταν από τους καλύτερους από άποψη επιδόσεων, αλλά δεν μου ξέφυγε ένα άλμα. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος ήταν κοντά όλα τα άλματά μου. Το χειρότερό μου άλμα ήταν στα 8,20μ.», τόνισε αρχικά.

«Ήμουν σταθερός, αλλά ένα δεν ξέφυγε. Νομίζω ότι οι προσγειώσεις μου ήταν αυτές που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Πάντα είναι κακές. Αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ.», συνέχισε.

«Σέβομαι όποιον προσπαθεί και δεν θέλω να το παίξω ιστορία»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος έλληνας αθλητής παραδίδει μαθήματα ήθους.

«Πρώτα και πάνω απ’ όλα σέβομαι όλους τους αθλητές, ακόμη κι αν δεν είναι καλοί. Σέβομαι την προσπάθειά τους. Σέβομαι όλα τα επαγγέλματα γενικά. Δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με κάποιον που δουλεύει οκτάωρο στην οικοδομή. Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος; Ο κολλητός μου δουλεύει σε φούρνο, στα Γρεβενά. Ξέρω ότι είναι δύσκολη δουλειά, όλες οι δουλειές είναι δύσκολες. Σέβομαι όποιον προσπαθεί και δεν θέλω να το παίξω ιστορία», είχε δηλώσει σε παλαιότερή του συνέντευξή.