Το μικρότερο κάστρο της Αγγλίας διατίθεται προς πώληση σε μια δελεαστική τιμή

6 Απριλίου, 20173:28 ΠΜ

Συνήθως όταν μιλάμε για κάστρο, πρόκειται για κάποια πέτρινη έπαυλη σε έκταση πολλών στρεμμάτων. Όμως ο σοφός λαός κάνει λόγο για «ακριβά αρώματα σε μικρά μπουκαλάκια» και αυτό το μικρό μπουκάλι είναι πανέμορφο.

Το Κατάλυμα της Molly ή Molly’s Lodge εμπίπτει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία και έχει τον τίτλο του μικρότερου κάστρου στην Μεγάλη Βρετανία.

Κατασκευάστηκε το 1830 από τον Edward Blore στο Cotswolds του Warwickshire και βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία ταξινόμησης των σπιτιών με ιστορικό ενδιαφέρον.

Ο Edward Blore είναι ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε την επέκταση του Buckingham Palace, κατά την διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Βικτωρίας.

Κάποτε λειτουργούσε ως σημείο ελέγχου για την έκταση Weston Park, όμως πλέον αποτελεί μια πλήρως λειτουργική και αυτόνομη κατοικία.

Το κάστρο των 75m² διαθέτει στόφα από σφυρήλατο σίδηρο της Βικτωριανής Εποχής μέσα στο τζάκι από τούβλα, παράθυρα με κάθετα διαχωριστικά, τα λεγόμενα mullion και μια σπιράλ σκάλα που οδηγεί στο μοναδικό υπνοδωμάτιο.

Το οικόπεδο είναι περίπου 2,5 στρεμμάτα και διαθέτει πανέμορφους κήπους καθώς και δύο λιμνούλες.

Η σκάλα από χυτοσίδηρο, είναι από τα μεγάλα ατού του σπιτιού και κατασκευάστηκε το 1830!

Το κάστρο διαθέτει μια πρόσφατα ανακαινισμένη κουζίνα, σαλόνι και μόνο ένα υπνοδωμάτιο, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα χάρη στο βοηθητικό οίκημα.

 

Ένας μεγάλος δρόμος από χαλίκι σε οδηγεί στο κάστρο και κατά τη διαδρομή συναντάς ένα οπορώνα (δενδρόκηπο) με φρούτα, το περιβολάκι με τα λαχανικά και φυσικά το δικό του αριστοκρατικό κοτέτσι! Όλα αυτά έχουν περισσότερο ως γνώμονα την αυτάρκεια του ενοίκου.

Το άλλο οίκημα είναι ένας στάβλος αρχοντικού 110m², ο Molly’s Mews, όπου πλέον έχει μετατραπεί σε οικία. Διαθέτει δύο μεγάλες τροχήλατες πόρτες, γκαράζ για ένα αυτοκίνητο, γραφείο και μια εξωτερική σκάλα που οδηγεί σε ένα υπνοδωμάτιο με κουζινάκι.

Η περιοχή φημίζεται για την ποικιλία αρχιτεκτονικών στυλ με πολυτελή αγροκτήματα και αγροικίες, μεγάλες επαύλεις και πολυτελή πέτρινα σπίτια, αλλά αυτό το κάστρο είναι μοναδικό, τόσο και για την ιστορία που φέρει, όσο και για το μικρό του μέγεθος.

Το ενδιαφέρον μέχρι τώρα για το κάστρο…τσέπης, προέρχεται ως επί το πλείστον από ντόπιους που ενδιαφέρονται να μετακομίσουν σε μικρότερη κατοικία. Μπορεί να γίνει δικό σου με περίπου 600.000€, ποσό που θεωρείται σχετικά μικρό, ειδικά αν σκεφτείς ότι πρόκειται για ιστορικό κάστρο με βοηθητικό οίκημα σε έκταση 2,5 στρεμμάτων.

Πριν και μετά: Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός στούντιο 22τ.μ. στο Παρίσι!
κρεβάτι προσάναμαΑυτό είναι το υπνοδωμάτιο του κάστρου. Καταλαβαίνεις πως το μεγαλύτερο ποσοστό της επίπλωσης, πέρα από την κουζίνα, είναι κατάλληλο μόνο για προσάναμμα για το τζάκι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην τιμή εντάσσονται και οι αριστοκρατικές κότες.

[demilked] [decoraton] [countryliving]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News