Μικροσκοπικό σπίτι στα Χανιά είναι μόλις 40 τετραγωνικά και το εσωτερικό του είναι άνετο σαν βίλα

19 Ιουλίου, 20177:48 ΠΜ
More videos

Σε ένα χώρο μόλις 40 τ.μ., οι αρχιτέκτονες του studio Cadu Architects, σχεδίασαν μία άνετη και λειτουργική εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ματθαίου στα Χανιά.

Πρόκειται για ένα σπίτι, το οποίο είναι πολύ μικρό. Το εμβαδόν του σπιτιού φτάνει συνολικά τα σαράντα τετραγωνικά μέτρα. Το συγκεκριμένο σπίτι φτιάχτηκε από τους αρχιτέκτονες του Studio Cadu Architects. Οι ειδικοί ήθελαν να σχεδιάσουν μία άνετη και λειτουργική εξοχική κατοικία.

Το μικτό σπίτι βρίσκεται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Ματθαίο των Χανίων. Ο συνδυασμός διαφόρων χρωμάτων, τα έπιπλα και οι υφές διαμορφώνουν μια εξοχική κατοικία. Όποιοι βλέπουν από κοντά το σπίτι, νιώθουν πως βρίσκονται σε μία χαρούμενη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένας χώρος, ο οποίος προορίζεται για να αποφορτίσει τους ανθρώπους που διαμένουν εκεί. Σκοπός του είναι να τους ξεκουράσει από τις έννοιες τους. Δηλαδή, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία υπάρχουν και αποτελούν κομμάτι της ζωής.


Ένας διακριτικός καθρέπτης δίπλα από το παράθυρο κάνει τη διαφορά στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό, διότι όποιος θέλει, μπορεί να καθρεπτίζεται, αλλά να κοιτάζει και έξω από το παράθυρο, παρατηρώντας το περιβάλλον.

Εξαιρετικά διαμορφωμένο καθιστικό, στο οποίο δεν λείπει τίποτα. Διαθέτει άνετο καναπέ, τηλεόραση και δικό του τραπεζάκι. Από εκεί και πέρα, διακριτή είναι και η κουζίνα, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το καθιστικό, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν.

Εξωτερικό καθιστικό, το οποίο πολλοί θα ζήλευαν. Διαθέτει έναν άνετο και μεγάλο καναπέ, καρέκλες, αλλά και ένα μεγάλο τραπέζι για να τοποθετούν οι παρευρισκόμενοι τα ποτά και τα τρόφιμα τους.

Άνετο κρεβάτι, με πανέμορφα κομοδίνα για να αφήνουν, οι διαμένοντες τα πράγματά τους.

Ακολουθούν κι άλλες φωτογραφίες από το μπάνιο το σπιτιού, καθώς και από τα υπόλοιπα μέρη του

 

 

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News