Μικροσκοπικό μωρό έχασε και τα δυο του πόδια από την κακοποίηση των γονιών του

20 Φεβρουαρίου, 2018 5:13 ΜΜ
More videos

Μόλις κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που κακοποιήθηκε τόσο βάναυσα από τους γονείς του όταν ήταν μόλις 6 εβδομάδων που έπρεπε να ακρωτηριάσουν και τα δυο πόδια του.

Ο 46χρονος Τόνι Σμιθ και η 24χρονη Τζόντι Σίμπσον καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας για κατηγορίες που περιγράφηκαν ως “μια σειρά δόλιων επιθέσεων” εναντίον του μικρού γιου τους που ήταν μόλις ένα βήμα πριν τον θάνατο λόγω σήψης.

Επίσης, κυκλοφόρησαν σοκαριστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος του ζευγαριού που αποκαλύπτουν τον βαθμό της κακοποίησης του μικρού που ονομάζεται επίσης Τόνι Σμιθ.

Και οι δυο γονείς αρνήθηκαν τις κατηγορίες για κακοποίηση του παιδιού τους, αλλά κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από τους ενόρκους κατά την διάρκεια της δίκης.

Φωτογραφία του μικρού Τόνι Σμιθ το 2014 που κακοποιήθηκε από τους γονείς του όταν ήταν μόλις 6 εβδομάδων.

Ο 46χρονος Τόνι Σμιθ και η 24χρονη Τζόντι Σίμπσον.

Οι φωτογραφίες του διαμερίσματος που έμενε το ζευγάρι κυκλοφόρησαν από την αστυνομία και δείχνουν την άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους με στοίβες από βρώμικα ρούχα να υπάρχουν σε όλο τον χώρο και σκουπίδια στο παιδικό κρεβάτι του μικρού.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε για παιδική κακοποίηση και καθυστέρηση στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας για τον γιο τους όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

“Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια δυσκολότερη υπόθεση από αυτή που έπρεπε να αντιμετωπίζω για 2 εβδομάδες. Ο μικρός Τόνι ήταν πολύ ευάλωτος. Ένα μωρό 41 ημερών δεν μπορεί να στηριχθεί σε κάποιον άλλον εκτός από τους ανθρώπους που τον έφεραν στον κόσμο και έπρεπε να τον αγαπούν χωρίς όρια”, ανέφερε ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο μικρός είχε σοβαρά κατάγματα στους μηρούς και τα κάτω άκρα του, στον δεξί αστράγαλο και τον αριστερό αντίχειρα.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα κατάγματα προκλήθηκαν από τραβήγματα με μεγάλη δύναμη που έγιναν τουλάχιστον 10 μέρες πριν εξεταστεί ο μικρός από γιατρούς.

Όταν τον εξέτασαν οι γιατροί ο μικρός Τόνι ήταν χλωμός, έβγαιναν αφροί από το στόμα του, το σώμα του ήταν ασυνήθιστα πρησμένο και είχε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Η 24χρονη μητέρα ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ποτέ τον Σίμπσον να κακοποιεί το παιδί, ούτε του είχε προκαλέσει η ίδια τραύματα με οποιονδήποτε τρόπο. Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι ο μικρός Τόνι ήταν πολύ “ενεργητικός” και μπορούσε να κινηθεί από μόνος του με ευκολία.

“Aυτοί οι δυο άνθρωποι έπρεπε να αγαπούν, να προστατεύουν και να κρατούν τον γιο τους μακριά από κινδύνους. Αντίθετα, του προκάλεσαν ανυπόφορους πόνους και σοβαρούς τραυματισμούς που θα επηρεάσουν την ζωή του από δω και στο εξής. Αυτές ακριβώς οι πράξεις τους, τους οδήγησαν στην φυλακή”, δήλωσε ο δικαστής της υπόθεσης.

Τώρα, ο μικρός Τόνι ζει με την καινούργια του οικογένεια που προσπαθεί να τον βοηθήσει να αναρρώσει από τα τραύματά του.

Η γυναίκα που τον υιοθέτησε αποκάλυψε ότι τώρα ο Τόνι μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο με την βοήθεια προσθετικών άκρων.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: