Η μικρογραφία του Θεάτρου της Επιδαύρου δίπλα σε βυθισμένη πόλη.

17 Σεπτεμβρίου, 2016 1:40 ΠΜ
More videos

Απολαύστε μια πτήση πάνω από τη μικρογραφία του θεάτρου της Επιδαύρου που βρίσκεται μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το μεγάλο θέατρο, στη σημερινή “Παλαιά Επίδαυρο”.

Στην Ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου και στην Ν.Δ. πλαγιά της, ιδρύθηκε το μικρό θέατρο, για τις δημόσιες ανάγκες έκφρασης της εποχής, κυρίως όμως για τα δρώμενα της Διονυσιακής λατρείας, γι’ αυτό και ήταν αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο.

Η μικρογραφία του Θεάτρου της Επιδαύρου δίπλα σε βυθισμένη πόλη.Από τις αφιερωματικές επιγραφές, προκύπτει ότι η κατασκευή του θεάτρου, πραγματοποιήθηκε τον 4ο π.Χ. αι., από χορηγίες εξεχόντων αρχόντων και επίλεκτων προσώπων της τοπικής κοινωνίας, εκείνης της εποχής.

Χαρακτηριστικό του θεάτρου είναι οι επιγραφές, που αποτελούν ένα πραγματικό – ζωντανό μουσείο. Για τον λόγο αυτό αποκαλείται και “λαλούν θέατρο”. Μετά από 23 αιώνες σιωπής, το 1971 άρχισε η ανασκαφή του.

Επίσης στην ίδια περιοχή μέσα στη θάλασσα και σε μικρό βάθος  ένα τμήμα της αρχαίας πόλης έχει βυθιστεί. Στα νερά αχνοφαίνονται τα απομεινάρια της, είτε με βάρκα είτε κολυμπώντας. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: