Μίκης Θεοδωράκης: «Παραιτηθείτε για να σώσετε τη χώρα»

8 Οκτωβρίου, 20171:32 ΜΜ

Σε παραίτηση καλεί όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μοναδική λύση – όπως υποστηρίζει- «για να σωθούν η χώρα και ο λαός».

Όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα», η Ελλάδα ζει σε καθεστώς ανωμαλίας και «κάποιοι μα οδηγούν προς την καταστροφή».

Ο μουσικοσυνθέτης κάνειο λόγο για «εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία» και προτείνει ως μοναδική συμβατή λύση με το ισχύον Σύνταγμα να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική, ιστορική θα έλεγα, ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός», γράφει.

Αναφέρει, μάλιστα, πως ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες «είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα» και γι’ αυτό οι χώρες αυτές βγήκαν από τα μνημόνια.

«Στη δική μας περίπτωση επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Όροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας», τονίζει, λέγοντας ότι από το 2010 έως σήμερα μας έχει επιβληθεί «καθεστώς αποικίας».

Υπογραμμίζει ότι του κάνει εντύπωση ότι «δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», λέγοντας ότι το πολίτευμα της προεδρευομένης δημοκρατίας έχει «μεταβληθεί σε θεσμό πρωθυπουργικής ασυδοσίας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι τότε που ο Αλέξης Τσίπρας τού πρότεινε να «συνεργαστούν και να συγκυβερνήσουν», πριν από τις εκλογές, τον κάλεσε να στραφούν «προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει τον λαό και την Αριστερά».

Πηγή: pontiki.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News