Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδια και χειροκροτήματα υποδέχθηκε το πλήθος τη σορό του

6 Σεπτεμβρίου, 2021 5:52 ΜΜ
More videos

Δείτε live – Συγκίνηση έξω από τη Μητρόπολη της Αθήνας – Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου – Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για  την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό – Στον Γαλατά Χανίων οριστικά η ταφή του

Με χειροκροτήματα και τραγουδώντας δικά του τραγούδια υποδέχθηκε το πλήθος που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, τη σορό του Μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του έφθασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, λόγω και νέας εμπλοκής, που αφορούσε αυτή τη φορά τα γραφεία τελετών.

Στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικοί προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι περισσότεροι κρατούν ένα λουλούδι ή μια ανθοδέσμη και περιμένουν με υπομονή να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν  μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

mikis_oikogeneia
Μέλη της οικογένειας του Μίκη φτάνουν στη Μητρόπολη Αθηνών
mikis_oikogeneia1
Μέλη της οικογένειας του μουσικοσυνθέτη φτάνουν στη Μητρόπολη Αθηνών
mikis-proskinima__3_
Γιώργος και Άννα Νταλάρα
kosmos-mikis__1_
kosmos-mikis__2_
kosmos-mikis__3_
kosmos-mikis__4_
mikis_laiko
mikis_laiko1
mikis_laiko2