Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε Φαίη Σκορδά: «Μου είναι κι εμένα εύκολο να σας ειρωνευτώ»

22 Φεβρουαρίου, 20223:38 ΜΜ

Για τον πελάτη του, Πέτρο Φιλιππίδη, μίλησε ενόψει της δίκης που ξεκινά στις 18 Μαρτίου, ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην εκπομπή “Πρωινό”. Η κουβέντα όμως πήρε μια διαφορετική τροπή, όταν ο συνήγορος του ηθοποιού ήρθε σε αντιπαράθεση με τη Φαίη Σκορδά.

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο για τις επιθέσεις που δέχεται από τους συναδέλφους των θυμάτων στην υπόθεση του πελάτη του, εκείνος δήλωσε:

“Έχω δημόσιο λόγο εδώ και 33 χρόνια. Έχω δεχθεί επιθέσεις ουκ ολίγες, από λίγους βέβαια συναδέλφους. Με τους περισσότερους συναδέλφους, συνήθως, μιλάμε μαζί και αν υπάρχουν προβλήματα, από κοινού τα επιλύουμε. Ελάχιστοι συνάδελφοι έχουν κάνει προσωπικές επιθέσεις.

Αυτούς τους οποίους αναφέρετε δεν τους γνωρίζω ούτε καθ’ όψη. Εγώ δεν θα κάνω δημόσιο διάλογο με τους συναδέλφους μου, ούτε θα απαντήσω με προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα σε συναδέλφους τους οποίους μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει και είμαι βέβαιος ότι θα τους γνωρίσω στο δικαστήριο και είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ ικανοί συνάδελφοι και θα γίνει μια διαδικασία σοβαρή, επιχειρημάτων.

Δεν βρίζω εγώ συναδέλφους, όσο και αν με βρίζουν δεν θα πέσω στο επίπεδο να βρίσω κι εγώ. Όταν βρίζεις έναν συνάδελφο δημόσια, μπορεί να διαπράττεις και ποινικά αδικήματα. Εγώ δεν τα κάνω”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Φ.Σ. Για να μη διαπράξετε ποινικό αδίκημα;

Μ.Δ. Έχει σχηματιστεί μια δικογραφία εις βάρους του Πέτρου Φιλιππίδη εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Εδώ και ένα χρόνο μονόπλευρα ο δημοσιογραφικός κόσμος, βγαίνει και παίρνει συνεντεύξεις, οι οποίες συνεντεύξεις είναι σε βάρος του κ. Φιλιππίδη από άλλα δημόσια πρόσωπα. Όλοι τον έχουν δικάσει τηλεοπτικά στον δημόσιο διάλογο, χωρίς να ξέρει κανένας πραγματικά τα στοιχεία της δικογραφίας. Όλοι λένε ο δράστης, ο βιαστής…

Φ.Σ. Οι περισσότεροι πάντως, μιλούν για τη συνεργασία που είχαν. Αυτό εκφράζουν, την προσωπική τους γνώμη. Είναι το προσωπικό τους βίωμα.

Μ.Δ. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να λένε τα προσωπικά τους βιώματα.

Φ.Σ. Ευχαριστούμε κιόλας.

Μ.Δ. Τώρα, με ειρωνεύεστε κ. Σκορδά;

Φ.Σ. Όχι, αλλά δεν θα πουν σε μία συνέντευξη κάποιος αν έχει μια καλή ή μια κακή εμπειρία.

Μ.Δ. Αν θέλετε να με ειρωνευτείτε, ειλικρινά σας μιλάω, μου είναι κι εμένα πάρα πολύ εύκολο να σας ειρωνευτώ.

Φ.Σ. Δεν ειρωνεύομαι.

Μ.Δ. Αλλά δεν το κάνω ποτέ. Να ξέρετε ότι η ειρωνεία καταδεικνύει αδυναμία. Δεν ειρωνεύομαι, ούτε υβρίζω, ούτε απαντάω σε συναδέλφους που μου κάνουν προσωπικές επιθέσεις.

Δείτε το απόσπασμα:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News