Μοιάζει με μια κοινή τσάντα αυτό όμως το μαύρο κλιπ μπορεί να σας σώσει τη ζωή!

30 Οκτωβρίου, 201512:01 ΜΜ
More videos

Η βία ενάντια στις γυναίκες είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και πολλοί έχουν κάνει την ερώτηση, » Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;»

Αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι υπέροχοι άνθρωποι εκεί έξω που προσπαθούν να βρούνε λύσεις, όπως η Yasmine Mustafa και ο Anthony Gold.

Μαζί, έχουν φτιάξει το ROAR, μία εταιρεία για να καταπολεμήσει τη βία ενάντια στις γυναίκες. Η πρώτη τους αποστολή; Να κατασκευάσουν μία συσκευή που να διώχνει όποιον προσπαθήσει να επιτεθεί.

Γνωστή και ως Athena, αυτή η συσκευή μπορεί να φορεθεί και σαν κόσμημα, αλλά είναι σίγουρα πολλά περισσότερα. Πήρε το όνομά της από την Ελληνική θεά της Σοφίας, δύναμης, δικαιοσύνης και θάρρους, Αθηνά και στόχο έχει να βοηθήσει τις γυναίκες να ζουν τις ζωές τους χωρίς φόβο.

“Φτιάξαμε τη συσκευή αυτή για να καταπολεμήσουμε το φόβο. Δεν είναι συσκευή ασφαλείας. Είναι ένα σύμβολο εσωτερικής αυτοπεποίθησης.”

3

Η συσκευή ενεργοποιείται όταν πατηθεί το κουμπί που έχει για 3 δευτερόλεπτα. Ένας πολύ έντονος ήχος θα ακουστεί αμέσως.

4

Μηνύματα θα σταλούν σε συγγενείς με την τοποθεσία της.

5

Φίλοι και συγγενείς έχουν τότε την επιλογή να πάρουν το 100 ή εκείνη απευθείας.

6

“Οι στατιστικές είναι τρομακτικές και η βία ενάντια στις γυναίκες έχει εξαπλωθεί σαν αρρώστια. Είναι κοινωνικό πρόβλημα και κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό.”

7

“Όταν ήταν να διαλέξουμε το όνομα, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου. Έτσι και αλλιώς η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας, του κουράγιου και της δύναμης.”

8

9

Ελπίζει πως η συσκευή της θα βοηθήσει στη μείωση της βίας ενάντια των γυναικών και ότι δεν θα χρειάζεται καμία γυναίκα να αλλάξει τρόπο ζωής ή να κουβαλάει μέσα για να αμυνθεί. Ο στόχος τους είναι η δημιουργία μίας τέτοιας κοινωνίας.

10

11

Η απίστευτη δουλειά που κάνει Yasmine και η ROAR είναι πολύ σημαντική. Η πρωτοτυπία τους με αυτή τη συσκευή και η προσήλωσή τους να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: roarforgood.com (via)

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News