Μια σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε πάντα σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

29 Σεπτεμβρίου, 2016 4:40 ΜΜ
More videos

Κάθε συνέντευξη για δουλειά προκαλεί άγχος. Δεν ξέρετε πώς να απαντήσετε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις ή τι να κάνετε για να ξεχωρίσετε σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές σας.

Η επιτυχία σας με την πρώτη φορά σε αυτές τις προκλήσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ιδιαιτερότητα της εργασίας σας. Είμαστε όμως σίγουροι πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να κάνει τη διαφορά με μια απλή συμβουλή.1

© 20th Century Fox Film

Εσείς και ο μελλοντικός σας εργοδότης έχετε ένα κοινό στόχο στη συνέντευξη: να ανακαλύψετε αν μπορείτε να συνεργαστείτε αποτελεσματικά όσον αφορά σε όλες τις πτυχές τις εργασίας που προσφέρεται.

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, υπάρχει ένα βασικό πράγμα που πρέπει να ρωτήσετε σχετικά:

«Ποιος επιτυγχάνει σε αυτή τη θέση;» ένας άλλος τρόπος να εκφραστείτε είναι ο εξής: «Πως θα καθορίζατε την επιτυχία για αυτή τη θέση;»

Αυτή η ερώτηση σας δίνει «εμπιστευτικές πληροφορίες» για την θέση εργασίας και την προοπτική του εργοδότη σχετικά με την οργάνωση που δεν θα βρείτε στο διαδίκτυο ή σε περιγραφές θέσης εργασίας.

Η απάντηση που θα πάρετε μπορεί να σας δώσει ανεκτίμητες πληροφορίες:

-σχετικά με τις ειδικές δεξιότητες που απαιτεί η εργασία

-σχετικά με τις προτεραιότητές της. Που θα πρέπει να δώσετε  προσοχή και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο;

-σχετικά με τη στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετήσετε προκειμένου να διατηρήσετε και να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας

-σχετικά με τον πολιτισμό, την ηθική της εργασίας και το ύφος της εταιρίας στην οποία θα εργαστείτε2

© Waverly Films

Αν κάνετε αυτή την ερώτηση, ενδεχομένως το μελλοντικό αφεντικό σας θα δει πως παίρνεται αυτή τη δουλειά στα σοβαρά, δεδομένου του ότι θέλετε να γνωρίζεται για όλες τις λεπτομέρειες και τα σημεία της.

Εσείς, με τη σειρά σας θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι για εσάς να επικοινωνήσετε με τον ίδιο ή την ίδια και τους άλλους πιθανούς συναδέλφους που κάνουν τη συνέντευξη.

Θυμηθείτε: ο χώρος εργασίας σας είναι εκεί όπου θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας οπότε είναι σημαντικό να αισθάνεστε όσο πιο άνετοι και ευτυχισμένοι γίνεται.i-love-my-job-devil-wears-prada-emily-1474948678-0-1474959920-1475046950

© 20th Century Fox Film
Ακολουθήστε μας στο facebook: