Μια συγκλονιστική ιστορία: H εργάτρια σε εργοστάσιο που έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας

4 Απριλίου, 20155:09 ΜΜ

Μία «χωριατοπούλα», από μία πάμπτωχη οικογένεια, χωρίς να μπορούν να τη βοηθήσουν οι γονείς της. Αυτό ήταν εκείνη που σήμερα αποτελεί την πλουσιότερη γυναίκα στην Κίνα.

Κι όμως, αυτή την απίθανη ιστορία της έχει η Ζου Κινφέι, που ίδρυσε την Lens Technology, τις οποίες τις μετοχές μπορεί να αγοράσει πλέον ο κόσμο. Εξέλιξη που μετέτρεψε την 45χρονη στην πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας, καθώς η αξία της εκτιμάται στα 4,9 δισεκατομμύρια λίρες.

Η ίδια γυναίκα, κάποτε, κέρδιζε λιγότερα από 100 λίρες το μήνα, καθώς δούλευε ως εργάτρια σε εργοστάσιο.

Μισθό που έστελνε στον σχεδόν τυφλό πατέρα της- αποτέλεσμα εργατικού ατυχήματος- τον οποίο είχε αφήσει πίσω της στο χωριό που γεννήθηκε, μόνο του καθώς η μητέρα της είχε πεθάνει όταν εκείνη ήταν πέντε ετών.

Η Κινφέι, που πλέον είναι πιο πλούσια από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, δούλευε σε εργοστάσιο που έφτιαχνε γυαλί για ρολόγια από την εφηβική της ηλικία. Μετά από λίγους μήνες όμως βαρέθηκε τη μονότονη δουλειά της και παραιτήθηκε.

Τότε ήταν που τα αφεντικά της αποφάσισαν να της δώσουν προαγωγή και να την τοποθετήσουν σε ένα τμήμα που μόλις είχε συσταθεί.

«Ισως τους εξέπληξε το γεγονός ότι μία χωριατοπούλα μπορούσε να γράψει, για αυτό αποφάσισαν να μου δώσουν την ευκαιρία», είπε η ίδια σύμφωνα με την Daily Mail.

Στα 22 της, με κεφάλαιο τις 1.800 λίρες που είχε κερδίσει δουλεύοντας υπερωρίες- τα μόνα χρήματα που δεν έστελνε στον πατέρα της- ίδρυσε την Lens Technology. Πλέον η εταιρεία της είναι πάροχος της Apple και των περισσότερων εταιρειών που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα.

upl55c5b0ae9d198 pws-i-ftwxi-kineza-egine-i-plousioteri-ston-kosmo.w_l

iefimerida dailymail
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News