Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
Ελλάδα«Μια Πισπιρίγκου από την Πάτρα ξεγuμνωσε το σύστημα» : Ένταση μεταξύ του...

«Μια Πισπιρίγκου από την Πάτρα ξεγuμνωσε το σύστημα» : Ένταση μεταξύ του Πέτρου Κουσουλού και Γιώργου Καλλιακμάνη

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ του Πέτρου Κουσουλού και του Γιώργου Καλλιακμάνη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Μια Πισπιρίγου από την Πάτρα ξεγύμνωσε το σύστημα κύριε Καλιακμάνη», ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών.

«Και την αστυνομία και τους ιατροδικαστές και όλους», συνέχισε ο δημοσιογράφος απαντώντας στον εκπρόσωπο των αστυνομικών που τον αποκάλεσε «δικαστή» καθώς του ζήτησε απαντήσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Τα πιο σημαντικά