Μια μητέρα κάνει απίστευτες θυσίες για να σώσει το παιδί της από τη φτώχεια

8 Αυγούστου, 2015 4:41 ΜΜ
More videos

Από όλες τις αγάπες που βιώνουμε στη ζωή μας, τις ρομαντικές, τις φιλικές, ακόμη και τις πιο παραμυθένιες, καμία δε συγκρίνεται με αυτήν που νιώθει μια μητέρα για το παιδί της.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής, οι μητέρες πάντα καταφέρνουν να βάζουν τα παιδιά τους πάνω από όλα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βάλουν τον εαυτό τους τελευταίο. Είναι μια θυσία που κάνουν φυσικά, χωρίς να χρειαστεί δεύτερη σκέψη.

Στο συγκινητικό παραμύθι που θα σας διηγηθούμε σήμερα, μια μητέρα αναγκάζεται να κάνει κάτι πολύ «ανέντιμο» για να σώσει τη ζωή του παιδιού της. Το αν αυτό που έκανε ήταν ανέντιμο ή όχι στην πραγματικότητα, θα το δείτε στη συνέχεια…

Αυτή η ιστορία είναι μια απόδειξη για την ξεχωριστή αγάπη μιας μητέρας και όλων αυτών που είναι ικανή να κάνει για να είναι τα παιδιά της υγιή και ευτυχισμένα.

Αν πιστεύετε κι εσείς πως κάθε μητέρα αξίζει αμέριστο σεβασμό και  θαυμασμό για όλα όσα είναι και για όλα όσα κάνει, παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτή τη μοναδική ιστορία!

«Τα οκτώ ψέματα μιας μητέρας», Συντάκτης Άγνωστος

118-600x448

Η ιστορία ξεκίνησε από τότε που ήμουν παιδί. Ήμουν ο γιος μιας πολύ φτωχής οικογένειας. Ποτέ δεν είχαμε αρκετό φαγητό. Όποτε ερχόταν η ώρα του φαγητού, η Μητέρα έδινε συχνά το μερίδιο της από το ρύζι σε μένα.

Καθώς έβαζε το ρύζι στο πιάτο μου, έλεγε, «Φάει το ρύζι γιε μου. Εγώ δεν πεινάω!»

Αυτό ήταν το πρώτο ψέμα της Μητέρας.

27-600x445

Καθώς μεγάλωνα, η Μητέρα αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο της ψαρεύοντας στο ποτάμι κοντά στο σπίτι. Ήλπιζε πως με τα ψάρια που θα πιάσει, θα μπορούσε να μου δώσει λίγη θρεπτική τροφή για την ανάπτυξη μου. Μετά το ψάρεμα, μαγείρευε λίγη ψαρόσουπα.

Ενώ εγώ έτρωγα, η Μητέρα καθόταν δίπλα μου και έτρωγε το ψαχνό που είχε μείνει στα απομεινάρια.

Της πρόσφερα τη σούπα μου, όμως αρνήθηκε αμέσως και μου είπε, «Φάει το ψάρι σου γιε μου. Εμένα δεν μου αρέσουν τα ψάρια!»

Αυτό ήταν το δεύτερο ψέμα της Μητέρας.

38-600x450

Στη συνέχεια, για να πληρώσει τις σπουδές μου, η Μητέρα προσπάθησε να βγάλει χρήματα ανακυκλώνοντας χρησιμοποιημένα σπιρτόκουτα. Αυτό της έδωσε μερικά χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες μας.

Ο Χειμώνας είχε έρθει, ξύπνησα από τον ύπνο και κοίταξα τη Μητέρα που ήταν ξύπνια και με ένα μικρό κερί δίπλα της, δούλευε ακόμη.

Της είπα, «Μητέρα πήγαινε για ύπνο, είναι αργά. Αύριο το πρωί θα πρέπει να πας ξανά για δουλειά.»

Η Μητέρα μου χαμογέλασε και μου είπε, «Πήγαινε για ύπνο, αγάπη μου. Δεν είμαι κουρασμένη!»

Αυτό ήταν το τρίτο ψέμα της Μητέρας.

Sun at the sky with copy space

Όταν έφτασε το τέλος της σχολικής περιόδου, η Μητέρα ζήτησε να φύγει από τη δουλειά για να με συνοδεύσει. Στη διάρκεια των εξετάσεων μου, η Μητέρα με περίμενε μέσα στη ζέστη για ώρες.

Όταν οι εξετάσεις τελείωσαν, η Μητέρα με καλωσόρισε αμέσως και μου έδωσε μια κούπα με τσάι το οποίο είχε φέρει μαζί της σε μια φιάλη.

Βλέποντας τον ιδρώτα της Μητέρας να στάζει, της έδωσα αμέσως την κούπα και της ζήτησα να το πιει.

Η Μητέρα είπε, «Πιες το γιε μου. Εγώ δεν διψάω!»

Αυτό ήταν το τέταρτο ψέμα της Μητέρας.

24072908

Μετά το θάνατο του πατέρα μου, η καημένη η Μητέρα έπρεπε να παίξει το ρόλο της σαν μόνη γονέας. Έπρεπε να πληρώνει όλες τις ανάγκες μας μόνη της.

Η ζωή της οικογένειας μας έγινε ακόμη πιο μπερδεμένη. Δεν υπήρχαν ημέρες χωρίς πόνο. Η κατάστασή μας γινόταν όλο και χειρότερη. Έτσι, ένα ευγενικός θείος που ζούσε δίπλα στο σπίτι μας, μας βοήθησε όσο μπορούσε.

Οι γείτονες συχνά συμβούλευαν τη Μητέρα να παντρευτεί ξανά.

Όμως η Μητέρα ήταν πεισματάρα, δεν άκουγε τη συμβουλή τους και έλεγε, «Εγώ δεν χρειάζομαι αγάπη!»

Αυτό ήταν το πέμπτο ψέμα της Μητέρας.

66Μετά το τέλος των σπουδών μου και έχοντας πλέον πιάσει δουλειά, είχε έρθει η στιγμή η ηλικιωμένη Μητέρα μου να ξεκουραστεί. Όμως αυτή δεν το ήθελε. Πήγαινε κάθε πρωί στην αγορά, για να πουλήσει μερικά λαχανικά ώστε να καλύψει τις ανάγκες της.

Εγώ εργαζόμουν σε άλλη πόλη, συχνά της έστελνα χρήματα για να τη βοηθήσω, αλλά αυτή δεν τα δεχόταν. Ορισμένες φορές μάλιστα, έστελνα τα χρήματα πίσω σε μένα.

Έλεγε, «Έχω αρκετά χρήματα!»

Αυτό ήταν το έκτο ψέμα της Μητέρας.

handshake

Μετά την απόκτηση του Bachelor μου, ξεκίνησα να δουλεύω για το Master μου. Χρηματοδοτήθηκε από μια εταιρεία στα πλαίσια ενός προγράμματος υποτροφίας, μιας εταιρείας που τελικά με προσέλαβε για να εργαστώ για αυτούς. Με τον καλό μισθό που έπαιρνα, είχα την πρόθεση να βοηθήσω τη Μητέρα να απολαύσει επιτέλους τη ζωή της.

Όμως η αγαπημένη μου Μητέρα δεν ήθελε να ενοχλήσει το γιο της.

Μου είπε, «Τα πάω μια χαρά.»

Αυτό είναι το έβδομο ψέμα της Μητέρας.

Patient hand with an intravenous drip

Όταν μεγάλωσε πλέον πολύ, η Μητέρα διαγνώστηκε με καρκίνο στο στομάχι και έπρεπε να νοσηλευτεί.

Εγώ, που ζούσα μίλια μακριά πέρα από τον ωκεανό, πήγα στο σπίτι να δω τη λατρεμένη μου Μητέρα. Ξάπλωνε αδύναμη μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Η Μητέρα, η οποία έδειχνε πολύ γερασμένη, με κοίταζε βαθιά σκεπτόμενη. Προσπάθησε να χαμογελάσει, δεν τα κατάφερε τόσο καλά, αλλά ήταν μια αξιοπρόσεχτη προσπάθεια.

Ήταν προφανές πως η ασθένεια είχε εξασθενήσει το σώμα της Μητέρας. Φαινόταν τόσο αδύναμη και καθώς την κοιτούσα τα δάκρυα μου έτρεχαν.

Η καρδιά μου πονούσε,  ήταν τόσο σκληρό να βλέπω τη Μητέρα σε αυτή την κατάσταση.

Woman eyes closed

Όμως η Μητέρα, με την ελάχιστη δύναμη που είχε, μου είπε, «Μην κλαις, αγαπημένε μου. Δεν πονάω!»

Αυτό ήταν το όγδοο και τελευταίο ψέμα της Μητέρας. Η λατρεμένη μου Μητέρα έκλεισε τα μάτια της για πάντα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: