Μια μεγάλη ελληνική σημαία κοσμεί σχολείο στα Δίκαια του Εβρου

28 Οκτωβρίου, 202012:01 ΠΜ

Το εθνικό μας σύμβολο, μια μεγάλη ελληνική σημαία, κοσμεί πλέον το Γυμνάσιο-Λύκειο στα Δίκαια του Εβρου.

Στο χωριό που βρίσκεται στο “τρίγωνο”, εκεί όπου ενώνονται τα σύνορα της χώρας μας με Τουρκία και Βουλγαρία, και οι κάτοικοι φυλούν περήφανα “Θερμοπύλες”, οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να δημιουργηθεί αυτή η μεγάλη ελληνική σημαία, μεγέθους 5Χ7 μέτρα σε πλαϊνό τοίχο του κτίσματος.

Η ιδέα προέκυψε από τους ίδιους κατά την περασμένη σχολική χρονιά και με τη βοήθεια ανθρώπων της περιοχής το όραμα πήρε σάρκα και οστά.

Οπως αναφέρει ο διευθυντής του ΓΕΛ, Δημήτρης Τσάμογλου και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, οι μαθητές του σχολείου πρότειναν, λόγω της γεωγραφικής θέσης του χωριού και του σχολείου, να σχεδιαστεί μία ελληνική σημαία η οποία θα λειτουργεί ως σύμβολο του ελληνισμού της περιοχής συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τόνωση της εθνικής συνείδησης και περηφάνιας μαθητών και κατοίκων.


Δασκάλα με… χρυσά χέρια μεταμόρφωσε νηπιαγωγείο στον Εβρο!

Παράλληλα, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στους κ. Παναγιώτη και Αντώνη Ισμαήλο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να σχεδιαστεί τον Οκτώβρη του 2020 η ελληνική σημαία η οποία είναι ορατή από μεγάλη απόσταση και από τις γείτονες χώρες Βουλγαρία και Τουρκία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News