Έτσι γίνεται η εκπαίδευση των αεροσυνοδών στην Κίνα

12 Ιανουαρίου, 2017 2:43 ΜΜ
More videos

Αν ποτέ ταξιδέψετε με τις κινέζικες αεροπορικές γραμμές (Chinese Airlines), να κοιτάξετε πολύ προσεκτικά τις αεροσυνοδούς που σας προσφέρουν τον καφέ σας. Τα υπέροχα χαμόγελα και η τέλεια στάση σώματός τους, είναι αποτέλεσμα πολύωρης και εξαντλητικής εκπαίδευσης και σκληρής δουλειάς.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε μερικά από τα πράγματα που περνούν οι νεαρές κοπέλες, για να αποκτήσουν τη δουλειά των ονείρων τους και να γίνουν αεροσυνοδοί στην Κίνα.

Αυτά τα γοητευτικά κορίτσια είναι φοιτήτριες του Κολεγίου Πολιτικής Αεροπορίας του Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν. Οι εκπαιδευόμενες αεροσυνοδοί, προσπαθούν να πετύχουν το τέλειο χαμόγελο με τη βοήθεια ενός τσόπστικ ανάμεσα στα δόντια τους. Τοποθετούν και ένα περιοδικό στην κορυφή του κεφαλιού τους, για να πετύχουν την τέλεια στάση σώματος.

© protothema

Η παραπάνω άσκηση, τις βοηθά να αποκτήσουν ισορροπία. Αυτό που έχουν να κάνουν, είναι να ισορροπήσουν ένα γυάλινο μπουκάλι στην κορυφή του κεφαλιού τους για 3 λεπτά.

© dailymail

Οι εκπαιδευόμενες, πρέπει ακόμα να συγκρατούν ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στα γόνατά τους, για να μάθουν πώς να στέκονται σωστά.

© protothema

Οι νεαροί, αγόρια και κορίτσια, υποβάλλονται σε αυστηρή εκπαίδευση για τη στάση του σώματος, ώστε να βεβαιωθούν πως θα συμπεριφέρονται κατάλληλα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

© socialgadgetnews

Η ασφάλεια είναι, επίσης, μία από τις κυριότερες προτεραιότητες του κολεγίου. Υπάρχουν ακόμη και τάξεις, όπου οι φοιτητές μαθαίνουν δεξιότητες επιβίωσης και πολεμικές τέχνες, όπως το Κουνγκ Φου και το Τάε Κβον Ντο.

© gbtimes

Μερικά μαθήματα πολεμικών τεχνών διεξάγονται εκτός αίθουσας και μοιάζουν περισσότερο με στρατιωτική εκπαίδευση, παρά με εκπαίδευση αρχαρίων αεροσυνοδών.

© gbtimes

Τα κορίτσια δουλεύουν σκληρά για να γίνουν δυνατότερες και να αυξήσουν τη δύναμη των χτυπημάτων τους. Μαθαίνουν πώς να αποφεύγουν εμπόδια και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, σε περίπτωση επίθεσης με κάποιο κοφτερό όπλο. Το τελευταίο βήμα για να γίνουν επίσημα μέλη του πληρώματος, είναι να περάσουν τις τελικές τους εξετάσεις. Αυτό όμως, είναι δεν είναι πολύ εύκολο. Για να αποφοιτήσουν από το κολέγιο, πρέπει να σπάσουν ένα κεραμικό πιάτο με το ένα τους χέρι, στην πρώτη τους κιόλας προσπάθεια.

© gbtimes

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα μαθήματα, όπου οι εκπαιδευόμενες μαθαίνουν πώς να αποτρέπουν την προσπάθεια εγκληματιών ή τρομοκρατών, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

© protothema

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, όμως αυτές οι συμπαθητικές κοπέλες υποβάλλονται σε αυστηρή και έντονη εκπαίδευση, στην προσπάθειά τους να κάνουν όλους τους επιβάτες των αεροσκαφών να νιώσουν ασφάλεια και άνεση.

[CA-News]