Μια καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τατουάζ για να εξαφανίζει σημάδια από εγκαύματα

14 Ιανουαρίου, 2015 1:42 ΜΜ
More videos

Ασθενείς από όλο τον κόσμο αναζητούν τις μοναδικές ικανότητες της Basma Hameed.

Η Basma είναι μια παρα-ιατρικός, ειδικός στα τατουάζ, που βοηθά στην αποκατάσταση των θυμάτων καλύπτοντας τα εγκαύματα τους με ειδική μελάνη.

Μια καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τατουάζ για να εξαφανίζει σημάδια από εγκαύματα

Η Basma βρέθηκε από μικρή στον τομέα της εμφύτευσης μικρο-χρωστικής ουσίας μετά από ένα τραγικό ατύχημα που της συνέβη όταν ήταν ακόμη παιδί.

Όταν η Hameed ήταν μόλις δύο χρονών, έπαθε ένα άσχημο έγκαυμα στην κουζίνα του σπιτιού της όταν έπεσε πάνω της καυτό λάδι. Υπόμεινε περισσότερες από 100 επώδυνες διαδικασίες – από πλαστική χειρουργική επέμβαση μέχρι θεραπείες με λέιζερ. Αλλά από εκείνη την ημέρα το μισό πρόσωπό της παρέμεινε σημαδεμένο. Όλοι της είπαν ότι τίποτα δεν υπήρχε που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Εκείνη όμως δεν ήθελε να τα παρατήσει.

Μια καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τατουάζ για να εξαφανίζει σημάδια από εγκαύματα

Η Hameed μεγαλώνοντας ανακάλυψε τα τατουάζ. Αρχικά έκανε ένα τατουάζ με το οποίο αντικατέστησε το φρύδι το οποίο είχε χάσει από το έγκαυμα. Όταν όμως είδε ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ επιτυχημένο, αναρωτήθηκε γιατί να κάνει το ίδιο και στο υπόλοιπο δέρμα της.

Τελικά με την χρήση των τατουάζ η Basma κατάφερε να μεταμορφώσει το σημαδεμένο πρόσωπο της. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Η Basma ξεκίνησε την λειτουργία μιας ακμάζουσας επιχείρησης, της Κλινικής Basma Hameed.

Η Hameed προσπαθεί ώστε η θεραπεία με την εμφύτευση μικροχρωστικων ουσιών να καλύπτεται ως ιατρικά έξοδα. Αλλά για εκείνους που δεν μπορούν να την περάσουν ως ιατρικά έξοδα, φροντίζει να τους την κάνει δωρεάν.

Μια καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τατουάζ για να εξαφανίζει σημάδια από εγκαύματα

«Έχω περάσει πολλά, έχω υποφέρει αρκετά και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περνούν παρόμοιες καταστάσεις και ήθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.»

Η επιτυχία της Basma έχει βοηθήσει στο να δημιουργήσει μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας με καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους, και άλλους από την ιατρική κοινότητα που πολύ συχνά παραπέμπουν ασθενείς τους στην Basma για ένα μόνιμο τατουάζ.

Εκτός από εγκαυματίες η Basma προσπαθεί να βοηθήσει επίσης άτομα με δερματικές παθήσεις, όπως τη λεύκη και τον καρκίνο του δέρματος.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: