Μια ιστορία ζωής: Τα μυστικά ενός ζευγαριού που είναι παντρεμένο 82 χρόνια!

11 Φεβρουαρίου, 20166:58 ΜΜ
More videos

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χτίσεις έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο. Χρειάζεται πολύ κουράγιο, επιμονή και αγάπη. Είναι δυνατόν να μοιραστείς όλη σου την ζωή με έναν άνθρωπο και να τον αγαπάς ακόμα στο τέλος; Είναι πραγματικά εφικτό; Αν έχετε αμφιβολίες περί αυτού πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε την ιστορία του παρακάτω ζευγαριού. Σίγουρα θα σας αλλάξει γνώμη. Είναι πραγματικά μια καταπληκτική ιστορία!

Ο Nicholas και η Rafaela Ordaz ισχυρίζονται, ότι στην οικογένειά τους βασιλεύει ο ρομαντισμός και η αγάπη. Αυτό το γλυκό ζευγάρι από την Καλιφόρνια στην Αμερική γιόρτασε πρόσφατα 82 χρόνια κοινού έγγαμου βίου. Ο Nicholas πρόσφατα έκλεισε τα 102 και η αγαπημένη του Rafaela έγινε 100 τον Οκτώβριο του 2015.

“Οι γονείς τους έζησαν μέχρι τα 112 και 108 αντίστοιχα και ήταν εξίσου ευτυχισμένοι. Το διαζύγιο δεν είναι κάτι γνωστό στην οικογένειά μας. Το να καλλιεργούμε και να φροντίζουμε τις σχέσεις μας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας”, αναφέρει η Leticia Ortaz, 39 ετών, ένα από τα πολλά εγγόνια του ζευγαριού.

622655-650-1454941153-1

Πέντε γενιές συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν αυτή την ευτυχισμένη περίσταση, αλλά παρ ‘όλη την αναστάτωση γύρω τους και όλη την προσοχή που ήταν στραμμένη πάνω τους, τα μάτια τους ήταν καρφωμένα όλη την ώρα του ενός πάνω στον άλλον.

“Είναι ακόμα τόσο ερωτευμένοι. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεχτο”, αναφέρει ο Ordaz. “Σε κάθε φωτογραφία κρατιούνται χέρι-χέρι ή προσπαθούν να φιληθούν. Κάποια στιγμή ο παππούς τράβηξε δίπλα του την γιαγιά και της είπε ‘Rafaela πάμε στο δωμάτιο τώρα’. Και φυσικά όλοι αρχίσαμε να γελάμε.”

“Αλλά δεν κοκκίνισε καν. Είπε, ότι ήταν παντρεμένος με την όμορφη γυναίκα στον κόσμο και ότι το σώμα της είναι εξίσου όμορφο με τον πρώτο καιρό που ήταν μαζί.”

622805-650-1454941153-2

Φυσικά, μια επιτυχημένη και μακροχρόνια σχέση, όπως αυτή, χρειάζεται πολλά περισσότερα από πάθος για να διατηρηθεί με τον πέρασμα των χρόνων.

Το ζευγάρι μοιράστηκε κάποιες συμβουλές, βγαλμένες από την εμπειρία και την σοφία του: Υποστηρίζουν, ότι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και το να μην καυγαδίζουν για ασήμαντα πράγματα.

“Φροντίζουν συνέχεια ο ένας τον άλλον”, αναφέρει η Leticia. “Στο πάρτι ο παππούς κοίταζε συνέχεια τριγύρω για να δει, αν η γιαγιά είχε φάει τούρτα. Έχει διαβήτη, οπότε δεν πρέπει να φάει καθόλου, αλλά ήθελε να το γιορτάσουν μαζί.”

H Leticia μόλις γιόρτασε την 10η επέτειο του γάμου της μαζί με τον σύζυγό της και λέει, ότι οι παππούδες της την δίδαξαν πολλά σχετικά με τον γάμο.

622855-650-1454941153-3

Λίγα ακόμα χρόνια μαζί και η οικογένεια Ordaz θα κάνει ένα καινούργιο επίσημο ρεκόρ: Μέχρι τώρα το ρεκόρ για τον πιο μακροχρόνιο γάμο κατέχουν οι Herbert και Zelmyra Fisher, που ήταν παντρεμένοι για 86 χρόνια.

Σύμφωνα με όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους ζωής, ο ευτυχισμένος γάμος του Nicholas και της Rafaela Ordaz είναι αναμφίβολα σύμβολο αληθινής αγάπης και μακροζωίας. “Τώρα που μεγαλώνουν οι αναμνήσεις τους δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες. Ξεχνάνε καμιά φορά τονόματα των άλλων, αλλά πάντα θυμούνται ο ένας το όνομα του άλλου”, αναφέρει η εγγονή τους Leticia.

Τι καλύτερη έμπνευση;

today

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News