Μια οικογένεια χιμπατζήδων προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο, όμως δείτε το μικρό στο τέλος… Πανέξυπνο!

23 Απριλίου, 2015 4:02 ΜΜ
More videos

Η συγγένεια που υπάρχει ανάμεσα στους χιμπατζήδες και στον άνθρωπο είναι γνωστή σε όλους μας, όμως κάποιες φορές, ξεχνάμε πόσα κοινά έχουμε με αυτά τα απίστευτα πλάσματα.

Μοιράζονται πολλές από τις συμπεριφορές μας, και δείχνουν αλλόκοτα όμοια με εμάς, και όπως αποδεικνύεται από το παρακάτω βίντεο, ξέρουν και μερικά πράγματα για το πώς να διασχίσουν ένα δρόμο με ασφάλεια.

Έτσι όταν μια ομάδα χιμπατζήδων στην Ουγκάντα χρειάστηκε να διασχίσει ένα δρόμο, πολλοί από αυτούς πέρασαν απέναντι χωρίς δεύτερη σκέψη. Όμως ο πιο μικρός από όλους στάθηκε πίσω από τους άλλους για μια στιγμή… και αυτό που έκανε ήταν απίστευτο.

Οι χιμπατζήδες είναι από τα πιο ευφυή ζώα του πλανήτη.  Όταν λοιπόν αυτός ο μικρός χιμπατζής, δείχνει αξιοσημείωτη προσοχή και κοιτάζει δεξιά και αριστερά πριν να διασχίσει το δρόμο, αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο των αυτοκινήτων  και πρέπει να ελέγξει και τις δυο κατευθύνσεις πριν περάσει απέναντι.

Παρόλο που εμάς  μας μαθαίνουν από μικρά τι πρέπει να κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση, ο χιμπατζής το κάνει από ένστικτο και μόνο.  Γνωρίζοντας πόσο έξυπνα είναι τα ζώα αυτά μας στεναχωρεί όλο και περισσότερο να ξέρουμε πόσα από αυτά κρατούνται σε κλουβιά για όλη τους τη ζωή.

Έκτος από το μικρό και ο αρχηγός χιμπατζής που τον περιμένει να περάσει απέναντι μας δείχνει πως αυτά τα απίθανα πλάσματα αξίζουν το σεβασμό μας για την ευφυΐα τους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: