Μία γιαγιά ξεσπά: «Δεν θέλω άλλο εγγόνι, αν είναι να το μεγαλώσω εγώ ξανά»

30 Μαΐου, 2022 11:21 ΜΜ
More videos

Όλοι έχουμε ακούσει παππούδες που ζητούν απεγνωσμένα από τα παιδιά τους να τους κάνουν εγγόνια. Σκεφτείτε ότι στην Ινδία ένα ζευγάρι ζήτησε αποζημίωση από τον γιο του, επειδή δεν τους χάρισε ένα. Κάθε γιαγιά και παππούς χαίρονται να μεγαλώνουν τα εγγονάκια τους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τους φτάνει μόνο ένα.

Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις που λένε… ΟΚ, αρκετά, φτάνει! Όπως στην περίπτωση μίας 58χρονης, η οποία έχει μεγαλώσει τα δύο εγγόνια της και είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ στην κόρη της, πως αν είναι να μεγαλώσει και το τρίτο εγγόνι, ευχαριστεί πολύ, δεν θα πάρει.

Έτσι, έγραψε στο διαδίκτυο το παράπονό της, ζητώντας τις συμβουλές των χρηστών του διαδικτύου, αλλά και την άποψή τους για το αν έπραξε σωστά.

Πρόκεται για μία συνταξιούχο δασκάλα, η οποία μαζί με τον σύζυγό της προσφέρθηκαν να προσφέρουν μία full time φροντίδα του παιδιού της κόρης τους, όταν έκανε το πρώτο της παιδί πριν από πέντε χρόνια.

Όπως εξήγησε η 58χρονη, όλα πήγαιναν καλά, ακόμη και όταν η κόρη της με τον σύζυγό της έφεραν στον κόσμο και το δεύτερο μωρό τους το 2020, μέχρι να σκάσει η πανδημία.

«Το 2020 κατά τη διάρκεια του lockdown εργάζονταν και οι δύο από το σπίτι, περίμεναν από εμένα να φροντίζω όλη μέρα τα παιδιά τους και ήθελαν να τα έχουμε υπό την φροντίδα μας, όσο τα σχολεία ήταν κλειστά. Όπως ήταν φυσικό, οι παππούδες κουράστηκαν πολύ. Τα πράγματα έγιναν λίγο ευκολότερα, όταν τα μαθήματα άρχισαν ξανά.

Ωστόσο, το νεαρό ζευγάρι εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει και τρίτο παιδί. Κάτι που σήμαινε κι άλλη φροντίδα παιδιού από τους παππούδες.

«Τη ρώτησα ποιο είναι το πλάνο της για να της κρατά κάποιος το μωρό και με κοίταξε με απορία και μου είπε: εσείς! Από την πλευρά μου της είπα ότι θα ήταν πολύ ωραίο, αν μου το έλεγε πριν αρχίσει να προσπαθεί για τρίτο παιδί και γιατί δεν είναι η δουλειά μου να κάνω άλλα 5 χρόνια babysitting. Και της ζήτησα να το ξανασκεφτεί», έγραψε η 58χρονη έξαλλη γιαγιά στο Reddit.

Ζήτησε λοιπόν τη γνώμη των χρηστών του φόρουμ, προκειμένου να διαπιστώσει, αν έδωσε τη σωστή απάντηση στην κόρη της.

«Αυτά είναι τα εγγόνια σας και όχι τα παιδιά σας. Έχετε κάνει ήδη αρκετά! Ζήστε τη ζωή σας και απολαύστε τη σύνταξή σας. Το αξίζετε να ξεκουραστείτε. Η κόρη σας είναι υπεύθυνη για τα παιδιά της και σας εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια, μην την αφήσετε να το κάνει άλλο», ανέφερε ένας από τους χρήστες.

«Σας παρακλώ να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βάλετε όρια με την εγωίστρια κόρη σας και τον άντρα της. Να ευχαριστηθείτε τα χρόνια που είστε υγιείς μαζί με τον άντρα σας και να μην επιτρέψετε στην κόρη σας να σας φυλακίσει με την ανατροφή ενός τρίτου παιδιού», έγραψε ένας άλλος.

Πηγή: Reddit