Μια εξερευνήτρια ανακάλυψε σε ένα «εγκαταλελειμμένο σπίτι» κάτι που της άλλαξε τη ζωή.

3 Απριλίου, 2016 3:11 ΜΜ
More videos

Η εξερεύνηση της πόλης (Urban Exploration, UE) είναι η εξερεύνηση σε ανθρώπινες κατασκευές, σε μέρη συνήθως εγκαταλελειμμένα ή κρυμμένα από το γενικό κοινό. Πολλοί εξερευνητές πόλης συναρπάζονται από μια ερώτηση: Κι αν δεν είναι εγκαταλελειμμένο;

Με αυτό έχει να κάνει η παρακάτω ιστορία. Η «The Tourist» ή όπως είναι γνωστή ως Leslie, είναι μια διάσημη φωτογράφος και εξερευνήτρια από το Οντάριο που δημοσιεύει όμορφες φωτογραφίες από εγκαταλελειμμένες κατασκευές στο Instagram.

Ο γνωστός ιστότοπος Freaktography έγινε φαν της δουλειάς της και δήλωσε για τη Leslie: «Ο λογαριασμός μου στο Instagram είναι πάντα γεμάτος με όμορφες φωτογραφίες από ταλαντούχους εξερευνητές τους οποίους ακολουθώ και πάντα με εξέπληττε ευχάριστα πως η The Tourist έκανε κάτι τόσο απλό όσο μια καρέκλα σε ένα αγρόκτημα να μοιάζει ενδιαφέρουσα με μια περίεργη λεζάντα και τέλειο φωτισμό με φυσικό φως από το παράθυρο».

Τον Ιούνιο του 2015, η Leslie ξεκίνησε να δημοσιεύει μια νέα σειρά φωτογραφιών που άλλαζε το παιχνίδι των εξερευνήσεων πόλης και το Freaktography έκανε την ιστορία της διάσημη προκαλώντας αίσθηση.

Στα γενέθλιά της, η γυναίκα επέστρεφε σπίτι της μετά από μια μεγάλη μέρα γεμάτη εξερεύνηση αλλά αποφάσισε να σταματήσει σε ένα σπίτι που της τράβηξε την περιέργεια. Δεν γνώριζε πως πίσω από αυτές τις πόρτες υπήρχε κάτι ή μάλλον κάποιος που θα της άλλαζε τη ζωή για πάντα.

Η Leslie ή αλλιώς The Tourist, είναι μια εξερευνήτρια πόλης που εξερευνά και φωτογραφίζει κτήρια που έχουν εγκαταλειφτεί στο Οντάριο. Στα γενέθλιά της το 2015 αποφάσισε να κάνει μια στάση σε ένα σπίτι που πάντα την γοήτευε αλλά δεν γνώριζε πως με την είσοδό της εκεί η ζωή της θα άλλαζε για πάντα.

Δείτε την ιστορία ακριβώς όπως την καταγράφει η Leslie:

«Αυτός είναι ο Lawrence. Πίστευα πως το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο. Ο δρόμος είναι γεμάτος χόρτα, η οροφή χαμηλή και το εσωτερικό θα έκανε τον οποιονδήποτε να πιστεύει πως το μέρος είναι έρημο. Τον βρήκα στο σαλόνι. Περνάει άσχημα έξω για αυτό και μένει εδώ μέσα μόνος τον περισσότερο καιρό.

Του λείπει το δεξί του μάτι και το αριστερό του είναι επηρεασμένο από καταρράκτη. Ακόμη και αφού παρατήρησε έναν ξένο, ήταν γλυκός και ευγενικός μαζί μου. Ήταν μάλιστα αρκετά καλός ώστε να με αφήσει να τον φωτογραφίσω, η εικόνα του θα είναι για πάντα ο θησαυρός μου.

Έχει μια όμορφη ψυχή και σχεδιάζω να τον επισκέπτομαι συχνά. Δημοσιεύω αυτή τη φωτογραφία με την ελπίδα πως θα εμπνεύσω έστω έναν άνθρωπο να αναζητήσει κάποιον που ίσως έχει χάσει επαφή μαζί του ή τον έχει ξεχάσει. Αυτές οι παλιές ψυχές είναι ακόμη γεμάτες ζωή και νιώθω ευλογημένη που συνάντησα αυτόν τον άνθρωπο.»

«Αυτό είναι το σπίτι που μου έκλεψε την καρδιά- αυτό είναι το εξωτερικό του σπιτιού του νέου μου φίλου. Σήμερα καθίσαμε έξω και απολαύσαμε το όμορφο απόγευμα. Μου εξήγησε πως οι πληγές του ξεκίνησαν το 2000, όταν ένας ταύρος του προκάλεσε κάταγμα στο ισχίο. Μου είπε για την αρρώστια του αδερφού του και το πώς έχασαν κάθε επαφή.

Μου είπε πως ήμουν ευλογία για αυτόν. Του είπα ότι δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια τι σημαίνει για εμένα.»

«Απόψε ήταν η πρώτη από τις πολλές επόμενες συναντήσεις για δείπνο με τον νέο μου φίλο. Κατά τη διάρκεια 3 ωρών, φάγαμε, ήπιαμε και γελάσαμε. Ήμουν αρκετά τυχερή για να ακούσω για τη ζωή του. Τους αγώνες και τις επιτυχίες του.

Αυτή ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και δεν βλέπω την ώρα να μοιραστώ ξανά ένα δείπνο με αυτή την ευγενική ψυχή».

«Οι συναντήσεις για φαγητό συνεχίζονται. Κρατάμε τις υποσχέσεις μας»

«Μια ενημέρωση σχετικά με τον φίλο μου: είναι σε καλή κατάσταση και πολύ χαρούμενος που έχει κάποιο δωμάτιο στο σπίτι του. Κατάφερα να πετάξω το παλιό του ψυγείο, τον φούρνο και τον ανεμιστήρα μαζί με πολλές σακούλες σκουπιδιών και άλλα πράγματα.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα από μια πολύ γενναιόδωρη εταιρία με μερικά απίθανα αγόρια με μεγάλη καρδιά και δυνατούς μύες.

Δεν μπορώ να ευχαριστήσω τους πάντες αρκετά για την υποστήριξή τους και τη γενναιοδωρία τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής μου, και της δικής του. Είναι απίστευτα ευγνώμον, όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους εσάς που ακολουθείτε την ιστορία του :-)

Μετά από μερικές πρόσφατες επισκέψεις στον γιατρό, είναι προφανές πως η υγεία του χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτοί μπορεί να είναι οι τελευταίοι μήνες που έχω με τον φίλο μου και σκοπεύω να τους κάνω όσο πιο άνετους και ευχάριστους μπορώ για τον ίδιο. Με έχει ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της κηδείας του και ζήτησε να είμαι εκεί. Του είπα πως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Μοιράστηκε μαζί μου κάτι που θα κρατήσω για πάντα. Είπε πως η ημέρα που εμφανίστηκα ήταν η καλύτερη της ζωής του. Καθώς γράφω, καταλαβαίνω πως νιώθει. Η καλύτερη μέρα της ζωής μου ήταν όταν τον γνώρισα. Μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω πραγματικά κάτι για κάποιον, μια πράξη καλοσύνης, χωρίς προσδοκίες ανταμοιβής. Είναι μια σπάνια περίπτωση και είμαι χαρούμενη που αποδέχτηκα την πρόκληση».

«Πριν λίγες μέρες ο φίλος μου με ρώτησε αν ήθελα να πάω σε ένα μπάρμπεκιου της εκκλησίας μαζί του. Η πρώτη μας έξοδος!!! Ήμουν τόσο χαρούμενη που μου το είχε ζητήσει που δεν μπορούσα να περιμένω. Σήμερα ήταν η μέρα του δείπνου μας… Το φαγητό ήταν απίθανο. Το πρόσφεραν οι τοπικοί αγρότες στη γειτονιά και είχαν ψηθεί πολλές πίτες από τις αξιαγάπητες γυναίκες τους. Ήταν όμορφα να τον βλέπω έξω από το σπίτι με ανθρώπους που γνώριζε όλη του τη ζωή.

Καθώς οδηγούσα για να γυρίσω σπίτι μου το βράδυ, δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που έχω την ευκαιρία να είμαι μέρος της ζωής ενός τέτοιου υπέροχου ανθρώπου. Ο φίλος μου είναι πραγματική ευλογία».

«Λοιπόν, είναι λίγος καιρός που δεν έχω δημοσιεύσει τίποτα για τον καλό μου φίλο οπότε ήρθε η ώρα να σας ενημερώσω. Μετά από μια παρατεταμένη διαμονή σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία μετά το τελευταίο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ο Lawrence ζει στο τοπικό γηροκομείο και πάει πολύ καλύτερα. Είναι ασφαλής και ζεστός και μοιάζει αρκετά χαρούμενος που γνωρίζει νέους ανθρώπους αν και του λείπει το σπίτι του.

Παίρνω και το σκυλάκι μου, την Violet όταν πάω επίσκεψη και έχει γίνει αγαπημένη στο σπίτι ενώ μοιάζει να διασκεδάζει εντελώς (απολαμβάνει ένα ακόμη μπισκότο όπως φαίνεται). Τα γενέθλια του Lawrence έρχονται σύντομα (την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) και ανυπομονούμε να τα γιορτάσουμε μαζί, κατάλληλα…»

«Χρόνια πολλά σε αυτόν τον νέο μου φίλο»

Πρόκειται για μια απίθανη ιστορία: πρέπει να ήταν η μοίρα που οδήγησε τη Leslie στο σπίτι του Lawrence και τους έφερε κοντά ώστε να ενωθούν με μια βαθιά και πραγματική φιλία.

Πηγή: FreaktographyThe_Tourist