Μια απλή μέθοδος για να μάθετε το παιδί σας να μην διακόπτει τους άλλους.

16 Μαρτίου, 20167:26 ΜΜ

Συχνά τα παιδιά, όταν θέλουν να πουν κάτι που έχουν στο μυαλό τους, τρέχουν και το λένε στους γονείς τους, αδιαφορώντας αν μιλούν με κάποιον εκείνη την στιγμή.

Με την παρακάτω τεχνική, όμως, αυτό μπορεί να αλλάξει για πάντα.

“Μια μέρα συζητούσα με μια φίλη μου και ο 3 ετών γιος της ήθελε να πει κάτι. Όμως, αντί να την διακόψει, απλά ακούμπησε το χέρι του στον καρπό της και περίμενε. Η φίλη μου έβαλε το χέρι της πάνω στο δικό του και συνεχίσαμε να μιλάμε.

Αφού τελείωσε αυτό που έλεγε, γύρισε και κοίταξε τον γιο της. Εντυπωσιάστηκα! Ήταν τόσο απλό και ευγενικό. Έδειχνε σεβασμό και για το παιδί και για τους ενήλικες. Ο γιος της χρειάστηκε να περιμένει μόνο μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει την πρότασή της και να πει αυτό που ήθελε. Τότε, του έδωσε όλη την προσοχή της.

Ο σύζυγός μου και εγώ εφαρμόσαμε αμέσως αυτή την τεχνική. Εξηγήσαμε στον Jack και την Sarah, ότι αν θέλουν να μιλήσουν και κάποιος μιλάει εκείνη την στιγμή, θα πρέπει να τοποθετήσουν το χέρι τους στον καρπό μας και να περιμένουν. Χρειάστηκε λίγη εξάσκηση μέχρι να τα καταφέρουν, αλλά ευτυχώς τώρα δεν διακόπτουν κάποιον όταν μιλάει για να πουν αυτό που θέλουν.

Δεν τους λέμε πια “περίμενε” ή “μην διακόπτεις”. Αρκεί ένα απαλό άγγιγμα στον καρπό.
Δοκιμάστε το. Είναι πολύ αποτελεσματικό!”

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News