Μια απλή μέθοδος για να μάθετε στο παιδί σας να μην διακόπτει.

13 Νοεμβρίου, 2016 12:54 ΠΜ
More videos

Πολλές φορές, τα παιδιά θέλουν τόσο πολύ να μου πουν κάτι, που έρχονται κατευθείαν πάνω μου για να μου πουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, ανεξάρτητα από το αν μιλάω με κάποιον άλλον εκείνη την ώρα ή όχι.

Τουλάχιστον, αυτό συνήθιζαν να κάνουν.

Τα πράγματα άλλαξαν, όταν ανακάλυψα αυτή την απλή, αλλά ιδιοφυή τεχνική.

Μια μέρα, μιλούσα με μια φίλη μου, όταν ο τότε 3 ετών γιος της ήθελε να της πει κάτι. Ωστόσο, αντί να την διακόψει απλά έβαλε το χέρι του πάνω στον καρπό της και περίμενε. Η φίλη μου έβαλε το χέρι της πάνω στο χέρι του και συνέχισε να μιλάει.

Όταν τελείωσε αυτό που έλεγε, έστρεψε την προσοχή της στον γιο της. Έμεινα άναυδη! Τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο ευγενικό.

Τόσο σεβαστό και για το παιδί και για ενήλικα. Ο γιος της απλά περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και μετά η μητέρα του έστρεψε όλη της την προσοχή σε εκείνον.

Ο σύζυγός μου και εγώ ξεκινήσαμε να το εφαρμόζουμε κατευθείαν. Εξηγήσαμε στον Τζακ και την Σάρα, ότι αν θέλουν να μας πουν κάτι και μιλάμε με κάποιον άλλον εκείνη την ώρα πρέπει απλά να βάλουν το χέρι τους στον καρπό μας και να περιμένουν. Χρειάστηκε λίγη εξάσκηση, αλλά μετά από λίγο καιρό οι αγενείς διακοπές σταμάτησαν.

Τέρμα πια τα “σε παρακαλώ, μην διακόπτεις.” Τώρα, μια απλή χειρονομία, ένα άγγιγμα στον καρπό είναι αρκετό.

Δοκιμάστε το! Πιάνει!

Ακολουθήστε μας στο facebook: