Μια απλή ερώτηση που θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την ποιότητα της σχέσης σας.

3 Απριλίου, 2016 6:42 ΜΜ
More videos

Πόσο συχνά γελάτε μαζί;

Αν θέλετε να μάθετε πόσο καλή είναι η σχέση σας, ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: Πόσο συχνά γελάτε μαζί; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, τα ζευγάρια που γελούσαν μαζί είχαν υψηλότερη ποιότητα σχέσης.

i1

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill κατέγραψαν 71 ετερόφυλα ζευγάρια, καθώς εξιστορούσαν την ιστορία της γνωριμίας τους. Στην συνέχεια μέτρησαν πόσες φορές γέλασαν και αν γέλασαν μαζί ή μόνοι τους.

Τα ζευγάρια που γελούσαν μαζί είχαν υψηλότερη ποιότητα σχέσης με βάση τα συναισθήματα της εγγύτητας και της υποστήριξης.

Το γέλιο έφερε στην επιφάνεια και κάποιες ακόμα διαφορές. Από τα σχεδόν 1.400 γέλια που κατέγραψαν οι ερευνητές, το 62% προήλθε από τις γυναίκες, αλλά το γέλιο των αντρών ήταν πιο πιθανό να γίνει μεταδοτικό, προκαλώντας την γυναίκα σύντροφό του να γελάσει μαζί του. Αυτή η ανταπόδοση έχει μια ιδιαίτερη επίδραση στους άντρες.

Το μέγεθος του δείγματος των 71 ζευγαριών είναι πολύ μικρό για να ξέρουμε αν υπάρχει παρόμοια επίδραση στον γυναικείο πληθυσμό, αλλά μια προηγούμενη έρευνα υποστηρίζει αυτή την συσχέτιση. Η έρευνα υποστηρίζει, ότι οι θετικές αναμνήσεις έχουν ευεργετική επίδραση στις σχέσεις και το γέλιο βοηθάει πολύ σε αυτό. Τα ζευγάρια που αναπολούν στιγμές που γελούσαν μαζί αξιολογούν κατά μέσο όρο υψηλότερα την σχέση τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι τα ζευγάρια που γελάνε μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια αρμονική και μακροχρόνια σχέση.

i2

Μια απλή συμβουλή: να γελάτε πιο συχνά με τον σύντροφό σας, να λέτε ανέκδοτα και απλά να κάνετε ο ένας τον άλλον να διασκεδάζει όποτε μπορείτε.

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε την σχέση που πάντα ονειρευόσασταν!

Ακολουθήστε μας στο facebook: