Μια αμπελιτσιά φύτεψε στη μνήμη του Κωνσταντίνου πρωθυπουργού η οικογένεια Μητσοτάκη

19 Οκτωβρίου, 2018 4:10 ΜΜ
More videos

Μία αμπελιτσιά στη μνήμη του πατέρα τους, φύτεψαν εχθές, Πέμπτη, στον κήπο του οικογενειακού σπιτιού τους στο Ακρωτήρι, τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Στη συγκινητική αυτή στιγμή αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας για τη μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου, που πλέον ονομάζεται οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ntora-1
ntora-3

«Σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά, στον κήπο του σπιτιού μας να φυτέψουμε στη μνήμη του μία αμπελιτσιά. Το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης. Το κάναμε ως ελάχιστη αναγνώριση σ’ έναν άνθρωπο που έβαλε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας σε πρώτη προτεραιότητα. Αναγνώρισε τις μεγάλες προκλήσεις της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, πριν αυτές αναγνωριστούν από τους πολλούς. Αλλά έτσι ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έβλεπε πολύ μακριά, ήταν μπροστά από την εποχή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η αμπελιτσιά είναι το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης κι έχει ταυτίσει το όνομά της με ένα προϊόν – σήμα κατατεθέν της Κρήτης: την παραδοσιακή κατσούνα.

Σε δική της ανάρτηση η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει:

Ακολουθήστε μας στο facebook: