«Μη με κλαίτε, βρίσκομαι στην αιωνιότητα» – Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του 20χρονου Εύελπι

4 Ιουλίου, 20239:31 ΜΜ

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του 20χρονου Γιώργου Χατζηιωνά που κατέρρευσε ξαφνικά κατά την διάρκεια άσκησης στην Κύπρο

Θρήνο έχει προκαλέσει ο απροσδόκητος χαμός του 20χρονου Εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά στην Κύπρο, ο οποίος κατέρρευσε ξαφνικά κατά την διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν με πόνο ψυχής τον 20χρονο Εύελπι, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα στη Λευκωσία με στρατιωτικές τιμές. Το φέρετρο του άτυχου νέου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Η οικογένεια του 20χρονου κράτησε διακριτική στάση και δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

«Βρίσκομαι στην αιωνιότητα»

Την ίδια ώρα, ο αποχαιρετισμός ενός φίλου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

«Μάνα, πατέρα, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς,

δεν επρόλαβα να σας αποχαιρετίσω… το μήνυμα μου αυτό δεν σας το στέλνω εγώ, διότι εγκατέλειψα τον πρόσκαιρο κενόδοξο κόσμο… σας το στέλνει ένας παλιός φίλος μου, συγκατασκηνωτής στο Φιλάνι σε διπλανό κρεβάτι, το ψαλτούιν ο Νικόλας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει αυτά που θα σας έλεγα, αν ήμουν ακόμη εν ζωή…

Εβρίσκομαι στην αιωνιότητα, στο πραγματικό φως, την έλλαμψη του Χριστού μας.

Κοιμήθηκα μόνος σαν κάλπαζα ο γοργοπόδαρος στο δάσος… πιστός στο καθήκον μου, παρὰ δύναμιν τολμητής, παρὰ γνώμην κινδυνευτὴς καὶ ἐν τοῖς δεινοῖς ΕΥΕΛΠΙΣ!
Ο Κύριος μου και ο Θεός μου που με όλη την καρδιά και τη διάνοια μου αγάπησα αποφάσισε να με πάρει κοντά του.

Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Αναπαύομαι νηφάλιος κοντά στον Κύριό μου, στην Παναγιά μου, γνωρίζω Αγίους, ήρωες κι αγωνιστές που ήταν τα πρότυπά μου, ακούω ψαλμωδίες αγγελικές, τέρπομαι, αγάλλομαι! Μου λείπετε ήδη, αλλά θα ανταμώσουμε ξανά στη βασιλεία των ουρανών! Σας το υπόσχομαι!

Μέχρι τότε, υποσχεθείτε μου ότι θα με μνημονεύετε, ότι θα αγαπάτε, θα κάμνετε ελεημοσύνες. Υποσχεθείτε μου ότι θα μου την απελευθερώσετε τη Λύση μας, την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, το Καρπάσι. Δεν επρόκαμα να αγωνιστώ για τούντον τόπο, όμως θα προσεύχομαι αδιάπαυστα υψηλόθεν! Υποσχεθείτε μου προπάντων ότι δεν θα χάσετε την πίστη σας, διότι οι καιροί εδυσκολέψαν και θα δυχεραίνουν έτι περισσότερο τον αγώνα σας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή του ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στην Ρεντίνα, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), ο 20χρονος Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News