Μεξικάνοι εκτόξευαν ναρκωτικά με τεράστιο μπαζούκας στις ΗΠΑ

29 Νοεμβρίου, 2017 8:51 ΠΜ
More videos

Το να περάσεις ναρκωτικά στις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου εύκολο και με τους τόσους συνοριακούς ελέγχους, οι ναρκέμποροι πρέπει να σκεφτούν ανατρεπτικά.

Η εκτόξευση ναρκωτικών πάνω από το τείχος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων δεν είναι βέβαια νέα ιστορία, καθώς έχουν ήδη βρεθεί τα πάντα, από γιγαντιαίο καταπέλτη μέχρι και ό,τι αυτοσχέδιο εκτοξευτήρα βάλει ο νους.

Την περασμένη βδομάδα όμως οι μεξικανικές αρχές έβαλαν στο χέρι τους κάτι εντελώς αναπάντεχο. Ένα τεράστιο μπαζούκας που εκτόξευε «βλήματα» μαριχουάνας στην Αριζόνα των ΗΠΑ!

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Arizona Daily Star» και σύμφωνα με τη μεξικανική αστυνομία, ο αυτοσχέδιος φορητός εκτοξευτής πυραύλων βρέθηκε μέσα σε βανάκι, πλάι σε μαριχουάνα 816 κιλών, αλλά και 2.000 σφαίρες.

Οι μεξικανικές αρχές μας είπαν πως η μέθοδος είναι γνωστή: προσαρμόζουν το μπαζούκας πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου και εκτοξεύουν τα ναρκο-βλήματα πάνω από τα σύνορα, τα οποία φτάνουν μάλιστα στα περίχωρα του Douglas της Αριζόνα. Το μπαζούκας βρέθηκε εξάλλου ακριβώς απέναντι, στη μεξικανική πόλη Agua Prieta.

Η αστυνομία της Αριζόνα είχε βρει πρόσφατα ένα πακέτο μαριχουάνας 45 κιλών στο Douglas και δεν ήξερε από πού είχε προέλθει. Τώρα ξέρει! Όσο για τους Μεξικάνους, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν κάτι τέτοιο.

Ένα αντίστοιχο ναρκο-κανόνι είχε κατασχεθεί στην ίδια πόλη (Agua Prieta) και πέρυσι, το οποίο είχε καταγράψει τότε σε βίντεο το «ABC News»

[dailymail] [nbst]

Ακολουθήστε μας στο facebook: