Μέτρα Χριστουγέννων: Tα 3 νέα μέτρα που έρχονται για να καταφέρουμε να κάνουμε γιορτές

13 Νοεμβρίου, 20218:23 ΜΜ
More videos

Με δεδομένο τον αποκλεισμό της πιθανότητας ενός γενικού lockdown, η κυβέρνηση σκέφτεται και αναμένεται να ανακοινώσει μία σειρά από νέα μέτρα στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει το νέο κύμα του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα αλλά και όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega οι άμεσες ανακοινώσεις θα αφορούν μέτρα που θα στραφούν στους ανεμβολίαστους, όχι με τιμωρητικό σκοπό αλλά με προστατευτικό, καθώς είναι εκείνοι που προκαλούν τις περισσότερες νοσηλίες, ειδικά τις βαριές, στα νοσοκομεία. Τα μέτρα σε πρώτη φάση δε θα επηρεάζουν τους εμβολιασμένους αλλά μόνο όσους αρνούνται ακόμα και σήμερα να εμβολιαστούν.

Πρώτο από τα μέτρα αυτά είναι ο περιορισμός των ανεμβολίαστων σε χώρους που μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Ήδη από τις 13 Νοεμβρίου επιστρέφει στα σούπερ μάρκετ ο περιορισμός των ανθρώπων ανά τετραγωνικό μέτρο (1 άτομο ανά 9 τ.μ).

«Φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να το κάνουμε λίγο όπως πέρσι, κατά τη γνώμη πρέπει να συζητηθούν μέτρα όπως ελάττωση της χωρητικότητας των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους και προφανώς η επιβολή της μάσκας σε μεγαλύτερη έκταση», δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση μετά τις 22 Νοεμβρίου τα υποχρεωτικά rapid test των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας τους αναμένεται να αυξηθούν από 2 σε 3, πιέζοντάς τους ακόμα περισσότερο οικονομικά, ανά εβδομάδα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News