Μετανάστης κέρδισε 250.000 ευρώ σε λαχείο αλλά δεν του δίνουν τα χρήματα γιατί δεν έχει χαρτιά

16 Απριλίου, 2022 7:33 ΜΜ
More videos

Αν και η τύχη του… χαμογέλασε, φαίνεται πως ο Αλγερινός δεν θα μπορέσει με ευκολία να πάρει τα 250.000 ευρώ που κέρδισε σε «ξυστό».

Συγκεκριμένα ο άνδρας, ο οποίος δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη νόμιμη διαμονή του στη χώρα, δεν μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

«Όταν πάρω τα χρήματα, πρόκειται να αγοράσω ένα σπίτι για να ζήσω στις Βρυξέλλες. Και ίσως ένα αυτοκίνητο», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Σύμφωνα με το euronews.com, ο 28χρονος άνδρας δεν διαθέτει τα έγκυρα έγγραφα ταυτότητας ούτε μόνιμο τόπο διαμονής, συνεπώς δεν μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό.

«Αναζητούμε τα δικαιολογητικά που μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Αλγερία», είπε ο δικηγόρος του.

Πλέον, ο λαχνός βρίσκεται στα χέρια δικαστηρίου στην Μπριζ, έως ότου βρεθεί η λύση στο πρόβλημα, ενώ ο δικηγόρος του Αλγερινού είπε ότι οι αρχές υποσχέθηκαν να μην τον απελάσουν έως ότου λάβει τα… χρήματα.