Μεταμόρφωσε ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου σε ένα πανέμορφο υποπόδιο για το σαλόνι του!

14 Ιουνίου, 2015 1:10 ΠΜ
More videos

Πόσο όμορφο είναι να φτιάχνεις μόνος σου μοναδικά κομμάτια χρησιμοποιώντας παλιά, άχρηστα αντικείμενα που βρίσκονται πεταμένα σε κάποια άκρη του σπιτιού σου.

Η ανακύκλωση και η μετατροπή παλιών αντικειμένων είναι εξαιρετικά ευχάριστη, καθώς σου επιτρέπει να ξεσκαρτάρεις οτιδήποτε άχρηστο είχες αποθηκεύσει αλλά και να αποφύγεις τις σπατάλες. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν διαθέτεις μια ακατάστατη αποθήκη, στην οποία υπάρχουν τόσα άχρηστα πράγματα, που στην πραγματικότητα μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι μοναδικό.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να μεταμορφώσετε τα παλιά ελαστικά του αυτοκινήτου σας, σε ένα πανέμορφο ρουστίκ υποπόδιο για το σπίτι.

Πάμε να δούμε βήμα-βήμα πως θα το κάνετε αυτό!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε αν σας αρέσουν τέτοιου είδους DIY κατασκευές.

Αυτά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το φανταστικό υποπόδιο είναι ένα ελαστικό αυτοκινήτου, δυο κομμάτια ξύλο κομμένα σε κύκλο με διάμετρο λίγο μικρότερη του λάστιχου, σχοινί, βίδες, ένα κατσαβίδι, ένα πιστολάκι κόλλας, ένα τρυπάνι, ένα πανί, μια βούρτσα και ένα βάζο στεγανοποιητικό υλικό.

Αν θα μετατρέψετε ένα χρησιμοποιημένο ελαστικό, καθαρίστε το πρώτα καλά με ένα στεγνό πανί. Αν είναι ιδιαίτερα βρώμικο, μπορείτε να το τρίψετε με νερό, όμως περιμένετε να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε. Ανοίξτε τρεις τρύπες με το τρυπάνι στο ξύλο, αρκετά βαθιά ώστε να τρυπήσετε και το ελαστικό.

Χρησιμοποιήστε τις βίδες για να ενώσετε το ξύλο με το ελαστικό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά του ελαστικού.

Ξεκινήστε τη διαδικασία της κόλλησης του σχοινιού τοποθετώντας το ένα άκρο του στο κέντρο του ξύλου και κολλήστε το με το πιστολάκι κόλλας.

Στη συνέχεια περιστρέψτε το σχοινί γύρω από το κέντρο, τοποθετώντας κόλλα σε κάθε στροφή και πιέζοντας προς τα κάτω μέχρι να είναι ασφαλές.

Μόλις καλύψετε την επιφάνεια του ξύλου κάντε το ίδιο περιμετρικά του ελαστικού. Η ροή του σχοινιού από το ξύλο στο ελαστικό πρέπει να είναι συνεχόμενη.

Αναποδογυρίστε το ελαστικό και συνεχίστε να περιστρέφετε το σχοινί και να κολλάτε μέχρι να φτάσετε στο άλλο ξύλο.

Μόλις καλύψετε όλο το ελαστικό με σχοινί, πάρτε ένα ψαλίδι και κόψτε το. Κολλήστε την άκρη του σχοινιού καλά ώστε να είναι προστατευμένη. Δεν χρειάζεται να καλύψετε με σχοινί και την κάτω επιφάνεια, καθώς θα ακουμπάει στο πάτωμα.

Με ένα πινέλο περαστέ μια στρώση στεγανοποιητικού υλικού πάνω από το σχοινί. Αφήστε το να στεγνώσει και περάστε και μια δεύτερη στρώση.

Μόλις το στεγανοποιητικό στεγνώσει πλήρως, το μοναδικό χειροποίητο υποπόδιο σας είναι έτοιμο. Είσαστε έτοιμος να απλώσετε τα πόδια σας πάνω του και να χαλαρώσετε!


Minha Casa
Ακολουθήστε μας στο facebook: