Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
διεθνήΗ Μέρκελ αποθεώνει την Ελλάδα: «Έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο»

Η Μέρκελ αποθεώνει την Ελλάδα: «Έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο»

Η ευρωζώνη έχει αφήσει πίσω της τα προγράμματα διάσωσης καθώς η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και όλες οι οικονομίες αναπτύσσονται, δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές θα βασίζονται στο μέλλον στην αλληλεγγύη και τους ξεκάθαρους κανόνες. Επισήμανε επίσης ότι η Γερμανία και η Ιταλία έχουν συμφωνήσει ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό, την άμυνα, τις επιστήμες και την ψηφιακή καινοτομία.

merkel

Oι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου της Μέρκελ με τον ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι:

«Σε ότι αφορά στις ευρωπαϊκές πολιτικές διάσωσης, θα έλεγα καταρχάς ότι, ευτυχώς, έχουμε πλέον ξεπεράσει αυτή τη φάση, ότι η Ελλάδα έχει επίσης κάνει πρόοδο και, κατά την άποψή μου, έχουμε φτάσει σε μία τελείως καινούρια φάση. Όλες οι χώρες αναπτύσσονται, όλες οι χώρες καταγράφουν μείωση της ανεργίας» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η ελληνική οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο του eurogroup της Δευτέρας και ανοιχτό παραμένει το αν θα δοθεί «πράσινο φως» για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της επόμενης δόσης, καθώς υπάρχουν « τεχνικής φύσεως» εκκρεμότητες σε πλειστηριασμούς, αγορά ενέργειας και το θέμα του Ελληνικού.

Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να λειτουργήσει θετικά η κατάθεση προσφορών για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ.

[ΑΜΠΕ] [enikos] [euronews]

Τα πιο σημαντικά