Η μέρα που ο Γιουσέιν Μπολτ έπαιξε το ρόλο του βοηθού για μια τυφλή Παραολυμπιονίκη

21 Αυγούστου, 20162:01 ΜΜ

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο σε πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα, για αρκετά χρόνια τώρα. Σε αντίθεση με πολλά από τα γεγονότα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο στίβος (και το κολύμπι), είναι πολύ εύκολο να γίνουν εύκολα αντιληπτά από τον κοινό τηλεθεατή. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε πόσο σκληρή ήταν η μάχη και ποιες οι ανατροπές, ή τι συνιστά καλή φόρμα για έναν αθλητή.

Το μόνο που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ποιος έκανε τα καλύτερα άλματα ή τα ψηλότερα ή ποιος διέσχισε τη γραμμή τερματισμού πρώτος.

Στην περίπτωση του Γιουσέιν Μπολτ, έχουμε δει με τα μάτια μας ότι κάνει τους υπόλοιπους αθλητές του σταδίου να φαίνονται… αργοί. Ο Μπολτ λαμβάνει, έτσι, πολλή αγάπη και αναγνώριση από το κοινό. Αλλά δεν ξεχνά να δίνει και πίσω, στον αθλητισμό και άλλους αθλητές, ειδικά στο άθλημα που αγαπά.

GettyImages-591927506

Πέρυσι στο Ρίο, στην προετοιμασία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού, ο Μπολτ έπαιξε το ρόλο του οδηγού για την τρεις φορές Παραολυμπιονίκη του σπριντ Terezinha Guilhermina. Να σημειώσουμε, ότι στους αγώνες δρόμου, οι σπρίντερ τρέχουν μαζί με έναν οδηγό, για την προστασία τους.

“Ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε”, είπε η Guilhermina που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 και στα 200 μέτρα στους Παραολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό στα 200 μέτρα στο Πεκίνο το 2008. “Ήταν λίγο ανήσυχος στην αρχή, γιατί φοβόταν μήπως πέσω και εκείνος τρέξει πιο γρήγορα.”

Αυτή η πλευρά του Μπολτ δεν καλύπτεται συχνά από τα μίντια και δείχνει πραγματικά το σεβασμό που νιώθει για την υπερπροσπάθεια των αθλητών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε το βίντεο

paralympic.org

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News