Μέλος επιτροπής σχολικών βιβλίων: «Είμαι από τον πατέρα Έλληνας και από τη μητέρα Μακεδόνας»»

16 Οκτωβρίου, 2018 3:03 ΜΜ
More videos

Πρίν λίγες μέρες, με προσωπική απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, διορίστηκε μέλος της Σκοπιανικής Επιτροπής ο καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης, που γεννήθηκε από Έλληνα (Βλάχο) πατέρα και Σκοπιανή μητέρα. Ο Νίκος Τσαουσίδης (Никос Чаусидис στα σκοπιανά…) είναι καθηγητής της αρχαιολογικής και φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων και πασίγνωστος για τις ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ του απόψεις ότι η Μακεδονία των Σκοπιανών φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και πρέπει κάποτε να περιέλθει στο Κράτος των Σκοπίων!..

Υπάρχουν δεκάδες βίντεο στο YouTube με τις κατά καιρούς ανθελληνικές διαλέξεις του Νίκου Τσαουσίδη. Μάλιστα το 2014 είχε κληθεί (από τους γνωστούς… εντοπίους «Μακεδόνες») να δώσει διαλέξεις και στον Νομό Πέλλας για την Ιστορία των Αρχαίων Βαλκανικών Λαών, για την οποία δηλώνει ειδήμων!..

Μεταξύ άλλων αλυτρωτικών απόψεων, ο  καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης: Διαχωρίζει πλήρως την Ελληνική από τη Μακεδονική ταυτότητα, ενώ αποκαλεί «δολοφόνους» τους Έλληνες Μακεδονομάχους και «σφαγέα Μακεδόνων» τον Παύλο Μελά!.. Τα Χριστούγεννα του 2014, ο Τσαουσίδης κατάφερε να θυμώσει ακόμη και τους Σκοπιανούς εθνικιστές, γιατί σε διάλεξή του στα Σκόπια στις 23 Δεκεμβρίου 2014 είχε υποστηρίξει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή στην περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας, εκτός από τους Μακεδόνες ζούσαν και άλλοι Λαοί: Οι Παίονες, οι Δάρδανοι, οι Βρύγοι (Θράκες), οι Ενχελείς, οι Λυγκηστές, οι Πελαγόνιοι και μόνο νοτιότερα (στα σημερινά ελληνικά εδάφη) ζούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Αυτό, φυσικά, δεν άρεσε στους φανατικούς «Μακεδόνες» των Σκοπίων, οι οποίοι θεωρούν πως οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής ήρθαν πολύ αργότερα από τους Μακεδόνες.