Μέλη της της Χρυσής Αυγής έκαναν πορεία για την επέτειο των Ιμίων

3 Φεβρουαρίου, 2018 9:49 ΜΜ
More videos

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε από τη Μεσογείων και κατέληξε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να τιμήσουν τους πεσόντες των Ιμίων αλλά και για την Μακεδονία. Με συνθήματα και εθνικιστικά τραγούδια εκατοντάδες μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία στη λεωφόρο Μεσογείων.

Αυτή τη στιγμή στην άνοδο της λεωφόρου έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ κατά μήκος της παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας ως «απάντηση» στην αντίστοιχη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων και το Σκοπιανό.

Δείτε το βίντεο

Η πορεία ξεκίνησε από την Ρηγίλλης με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει καθώς κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένες στο ύψος της Λεωφόρου Μεσογείων.

Με κεντρικό σύνθημα «λευτεριά στον λαό, θάνατο στον φασισμό», οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι «οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Αργότερα ξεκίνησε η συγκέντρωση και πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και τη Μακεδονία στη συμβολή της λεωφόρου Μεσογείων με την Κατεχάκη.

Δείτε το βίντεο

[protothema] [newsbeast] [iefimerida]