Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΜελέτη του Χάρβαρντ: Οι εξωγήινοι μπορεί να κρύβονται κάτω από τη γη...

Μελέτη του Χάρβαρντ: Οι εξωγήινοι μπορεί να κρύβονται κάτω από τη γη ή να περπατούν ανάμεσά μας

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι ένα από τα πιο σεβαστά ιδρύματα στον κόσμο, οπότε όταν οι ακαδημαϊκοί του δημοσιεύουν νέες μελέτες, η επιστημονική κοινότητα ενδιαφέρεται για τα ευρήματα και τα συμπεράσματα.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι μια ομάδα επιστημόνων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και της Μοντάνα μόλις δημοσίευσαν μια εργασία που υποδηλώνει ότι ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να «περπατά ανάμεσά μας» εδώ στη Γη.

Η συναρπαστική, αν και συγκλονιστική, έκθεση εικάζει ότι οι θεάσεις «Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλων Φαινομένων” (UAP) μπορεί να αντικατοπτρίζουν δραστηριότητες νοήμονων όντων που κρύβονται κρυφά εδώ στη Γη (π.χ. υπογείως) ή να «περπατούν ανάμεσά μας σαν άνθρωποι».

Στη νέα τους μελέτη – με τίτλο «The cryptoterrestrial hypothesis: A case for scientific openness to a hidden earthly explanation for Unidentified Anomalous Phenomena» – τρεις επιστήμονες έδωσαν τη δική τους άποψη για τα φαινόμενα UFO ή UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα).

Στη νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, οι συγγραφείς Tim Lomas (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), Brendan Case (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ) και Michael Paul Masters (Montana Tech του Πανεπιστημίου της Μοντάνα) μας έδωσαν τρεις εξηγήσεις για την αυξανόμενη «ανησυχία σχετικά με τα UAP».

Οι συγγραφείς αναγνωρίζουν ότι η ιδέα των «κρυπτογήινων» είναι «πιθανόν να αντιμετωπιστεί σκεπτικιστικά από τους περισσότερους επιστήμονες», υποστηρίζουν, όμως, ότι η θεωρία «αξίζει γνήσια εξέταση σε πνεύμα επιστημονικής ταπεινότητας και διαφάνειας».

«Οι υποθέσεις για τέτοια φαινόμενα τείνουν να εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: μια συμβατική γήινη εξήγηση (π.χ. τεχνολογία που έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο) ή μια εξωγήινη εξήγηση (π.χ. προηγμένοι πολιτισμοί από άλλα μέρη του σύμπαντος)», ανέφεραν.

«Ωστόσο, υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία: μια αντισυμβατική γήινη εξήγηση, εκτός της επικρατούσας άποψης για το σύμπαν».

Οι επιστήμονες διατύπωσαν τη θεωρία μιας «υπερεδαφικής υπόθεσης», η οποία περιλαμβάνει ως «υποσύνολο την ‘κρυπτοεδαφική’ υπόθεση», δηλαδή την άποψη ότι τα UAP μπορεί να αντανακλούν δραστηριότητες νοημόνων όντων που κρύβονται κρυφά εδώ στη Γη.

Αυτά τα υποσύνολα θα μπορούσαν να είναι ένας «τεχνολογικά προηγμένος» πολιτισμός που «καταστράφηκε πριν από πολύ καιρό», αλλά «συνέχισε να υπάρχει σε υπολειμματική μορφή» έως τους «απογόνους των αγνώστων, ευφυών δεινοσαύρων».

Τέτοιες υποθέσεις επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συντονίσει μια μυστική συγκάλυψη της εξωγήινης δραστηριότητας.

Μάλιστα, ο πρώην αξιωματικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, ταγματάρχης David Grusch, δήλωσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο ότι η κυβέρνηση έχει «σίγουρα» στην κατοχή της UAP.

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά από μια ακρόαση στο Κογκρέσο, που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer ανακοίνωσε: «Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν δικαίωμα να μάθουν για τεχνολογίες άγνωστης προέλευσης, μη ανθρώπινη νοημοσύνη και ανεξήγητα φαινόμενα».

Πέρυσι, η NASA δήλωσε: «Μία από τις βασικές προτεραιότητες της NASA είναι η αναζήτηση ζωής αλλού στο σύμπαν, αλλά μέχρι στιγμής, η NASA δεν έχει βρει καμία αξιόπιστη απόδειξη εξωγήινης ζωής και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα UAP είναι εξωγήινα.

Ωστόσο, η NASA εξερευνά το ηλιακό σύστημα και πέρα από αυτό για να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε θεμελιώδη ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένου του αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν».

Τα πιο σημαντικά