Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
διεθνή«Μείνετε μακριά του»: Μυστηριώδες πλάσμα εντοπίστηκε στους δρόμους και οι αρχές προειδοποιούν...

«Μείνετε μακριά του»: Μυστηριώδες πλάσμα εντοπίστηκε στους δρόμους και οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι βρεατανικές αρχές στους πολίτες αναφορικά με ένα μυστηριώδες ζώο που περιφέρεται στους δρόμους.

Οι κάτοικοι στο Vale of Glamorgan της Ουαλίας είδαν το θηρίο χθες το πρωί στους δρόμους αφού δραπέτευσε από τον ιδιοκτήτη του. Το ζώο είναι μια σπάνια μαύρη αλεπού – και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα εξωτικό κατοικίδιο.

Οι μαύρες αλεπούδες, οι οποίες δεν είναι ενδημικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική – όπου μία στις δέκα αλεπούδες είναι μαύρη. Η αλεπού πιστεύεται ότι είναι εξημερωμένη και θα μπορούσε ακόμη και να πλησιάσει τους ανθρώπους, με έναν ντόπιο να ισχυρίζεται ότι την είδε έξω από το Home Bargains.

Η κάτοικος Lorraine Moores δήλωσε στο BBC: «Βγήκα έξω με τον σκύλο και αυτή η αλεπού καθόταν εκεί ανάμεσα στην καλύβα μου και το τροχόσπιτο της διπλανής πόρτας. Υπέθεσα ότι ήταν εκεί όλη τη νύχτα».

Εκπρόσωπος της RSPCA δήλωσε: «Οι μαύρες αλεπούδες είναι το ίδιο είδος με τις κόκκινες αλεπούδες που ζούμε άγριες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά με διαφορετικό χρωματισμό. Παραδοσιακά, εκτρέφονταν για τη γούνα τους, αλλά τώρα μερικές φορές διατηρούνται ως εξωτικά κατοικίδια. Οι αλεπούδες είναι άγρια ζώα με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες που δεν διαφέρουν από εκείνες των αλεπούδων που ζουν στην άγρια φύση και χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα».

 

Τα πιο σημαντικά