Μεϊμαράκης: «Να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του νεκρού πιλότου»

Απρίλιος 13, 2018 2:26 ΜΜ
More videos

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προτείνει να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ειδικότερα επισημαίνει: «Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του».

Ο 34χρονος που σκοτώθηκε στην μοιραία πτήση του Μιράζ κοντά στη Σκύρο αφήνει πίσω του και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μορφοβούνι, όπου ζουν οι γονείς και ο αδερφός του.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πετρούπολη μαζί με την σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους, αλλά πέρασε το Πάσχα στη Σκύρο, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους πιλότους από την Τανάγρα λόγω των έκτακτων μέτρων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξαιτίας της έντονης κινητικότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών.

Από χθες στο χωριό της Καρδίτσας επικρατεί θρήνος.

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την χήρα του αδικοχαμένου σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, Μαρία και τον πατέρα του, Απόστολο Μπαλταδώρο.

Ο ΠτΔ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του σμηναγού και επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα τους.

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού, ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: