Μεγαλώνει η μερίδα Ελλήνων βουλευτών που λένε «Ναι» στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

4 Ιανουαρίου, 2018 12:11 ΠΜ
More videos

Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε μάρτυρες νέων απίστευτων τοποθετήσεων σχετικά με το Σκοπιανό και την ονομασία που πολλοί θέλουν να δοθεί εντός του 2018.

Του Άρη Δημόπουλου

Μετά και το σημερινό “παραθυράκι” αποδοχής μίας ευρείας αποδεκτής πρότασης για το Σκοπιανό από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Κατσίκη, ένας άλλος βουλευτής, αυτή τη φορά από το Ποτάμι, δήλωσε πως θα στήριζε μία πρόταση που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ο λόγος για τον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος επί της ουσίας βρήκε…πολύ καλή και κερδοφόρα για την Ελλάδα (!!) την πρόταση για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ξεκαθάρισε πως είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να χάσει τη δεδηλωμένη σε μία τέτοια πρόταση για το Σκοπιανό, λόγω καταψήφισής της από τους ΑΝΕΛ, αλλά πρόταξε την δική του θετική ψήφο, που όπως σημείωσε αφορά “ένα εθνικό θέμα και ως εκ τούτου είναι πάνω απ’όλα”.

«Δημιουργήσαμε ένα θέμα, με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα όφελος εκεί που δεν υπήρχε. Σε λίγο κλείνουμε 30 χρόνια από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Ελάχιστες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας Οι Σκοπιανοί μεγάλωσαν μέσα σε έναν αλυτρωτισμό ο οποίος τους έλεγε ότι η χώρα τους κινδυνεύει από ένα γείτονα που αμφισβητούσε την ύπαρξη και το δικαίωμά τους να υπάρχουν ως μια ανεξάρτητη χώρα. Ο αλυτρωτισμός αυτός, της νέας γενιάς οφείλεται στη λανθασμένη πολιτική την οποία εμείς ακολουθήσαμε, ενώ ουσιαστικά ήταν ένα κομμάτι της ενδοχώρας μας, οικονομικά».

Εξηγώντας τον λόγο που θα προέβαινε σε μία υπερψήφιση της εν λόγω πρότασης -αν και εφόσον έρθει αυτή στη Βουλή- , ο κ.Δανέλλης προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει με ορισμένα….ιστορικά στοιχεία, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Βυζάντιο και τις υποτιθέμενες “σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας”!

Τι είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:

«Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Υπήρχαν κατά το Βυζάντιο ωστόσο και σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας»

Όλα δείχνουν πως το Σκοπιανό θα πρωταγωνιστήσει μέσα στο 2018, 10 χρόνια μετά το ιστορικό “όχι” της Ελλάδας απέναντι στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην τότε ανθελληνική πρόταση για ένταξη της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία αλλά και την ύπουλη ονοματοδοσία της που θα ακολουθούσε.

Αυτή τη φορά η αναζωπύρωση του Σκοπιανού βρίσκει την Ελλάδα αποδυναμωμένη σε όλα τα μέτωπα, με τις προτάσεις σαν και αυτές της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» να φαντάζουν μέχρι και…απολύτως λογικές για μερίδα της ελληνικής Βουλής.

Ακολουθήστε μας στο facebook: