Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διάφοραΜεγάλη φωτιά στο Πήλιο: Μαίνεται με ανησυχητικές διαστάσεις -Ενίσχυσε τις δυνάμεις της...

Μεγάλη φωτιά στο Πήλιο: Μαίνεται με ανησυχητικές διαστάσεις -Ενίσχυσε τις δυνάμεις της η Πυροσβεστική

Φωτιά που πήρε μεγάλες διαστάσεις, ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (1/4) στον Πλατανιά του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Με την πρώτη καταγραφή υψηλών θερμοκρασιών για την συγκεκριμένη περίοδο, η φωτιά συνεχίζει να καίει και προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην περιοχή Αφειλιάνες, στον Πλατανιά του δήμου Νοτίου Πηλίου και σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη τη Μαγνησία, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Το μέτωπο κινείται σε πυκνή δασική έκταση προς τη μονή του Αγίου Σπυρίδωνος και προς το Μικρό, περιοχές πάνω από την κωμόπολη του Πλατανιά, χωρίς ωστόσο ως τώρα να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά στο Πήλιο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή μετέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Αρχικά επιχειρούσαν 45 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου στη «μάχη» της κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair.

Ωστόσο, με την κατάσταση να μην δείχνει ότι μπορεί να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Υπηρεσίας, αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 66 πυροσβέστες, προστέθηκε άλλη μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος (σύνοδο δύο) και 25 οχήματα.

Όπως φαντάζει λογικό, μετά τη δύση του ηλίου, δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Πληροφορίες από τον δήμο Νοτίου Πηλίου, αναφέρουν ότι η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από κλαδιά που έκαιγε αγρότης στην περιοχή και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τα πιο σημαντικά