Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει ότι το τυρί μπορεί να είναι το κλειδί για την μακροζωία

29 Νοεμβρίου, 20189:37 ΜΜ
More videos

Ανεξάρτητα από τις διάφορες σος που προσθέτουμε στα φαγητά μας τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόλαυση μιας πίτσας με 4 τυριά ή ένα σαγανάκι ψητό ή τηγανιτό.

Φυσικά, οι λάτρεις του τυριού μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία τυριών όπως η παρμεζάνα, η μοτσαρέλα, η γκοργκοντζόλα ή της αγαπημένης και παραδοσιακής φέτας.

Ευτυχώς, για τους λάτρεις του τυριού η παρακάτω έρευνα έρχεται να τους δικαιώσει αφού υποστηρίζει ότι η κατανάλωση τυριού είναι το κλειδί για την μακροζωία. Και ποιοι είμαστε εμείς που θα τα βάλουμε με την επιστήμη;

Συγκεκριμένα, αυτή η καινούργια έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση 2 ή περισσότερων μερίδων τυριού από επεξεργασμένο αγελαδινό γάλα την ημέρα μπορεί να συμβάλει στην μείωση εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων αλλά και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet από ερευνητές του πανεπιστημίου McMaster του Καναδά.

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε ένα μεγάλο δείγμα 130.000 ανθρώπων από 21 διαφορετικές χώρες ηλικίας από 35 έως 70 ετών.

Ο καθηγητής Ίαν Γκίβενς από το πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας ανέφερε ότι αυτή η έρευνα είναι πολύ σημαντική επειδή μπορεί να αλλάξει την άποψη του κόσμου για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ελπίζει ότι θα βοηθήσει στην αλλαγή που οι διατροφικές οδηγίες που δίνονται από τους ειδικούς αντιμετωπίζουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών.

Getty

“Εκτός των άλλων, η έρευνα στηρίζει την άποψη ότι τα κορεσμένα λίπη εκτός των γαλακτοκομικών (πιθανόν εκτός από το βούτυρο) δεν συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων σε αντίθεση με κάποιες άλλες πηγές”, ανέφερε ο Γκίβενς. 

 Getty

“Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν μια ποικιλία δυνητικά ωφέλιμων ενώσεων συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων αμινοξέων, κορεσμένων λιπαρών οξέων, φυσκών τρανς λιπαρών, βιταμιών Κ1/Κ2 και ασβεστίου”, ανέφερε ο Μαχσίντ Ντεχγκάν, επικεφαλής της έρευνας.

 Getty

Φυσικά, χρειάζονται ακόμα περισσότερες μελέτες για να γίνει απόλυτα κατανοητό γιατί τα γαλακτοκομικά έχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία αλλά μέχρι τότε μπορούμε να απολαύσουμε ένα κομμάτι παραπάνω πίτσα με τυρί.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News