Η μεγάλη διαδικτυακή κατακραυγή κατά του υπαίτιου του θανάτου του λιονταριού Cecil, τον αναγκάζει να κλείσει το οδοντιατρείο του!

29 Ιουλίου, 20156:52 ΜΜ

Το δεκατριάχρονο αρσενικό λιοντάρι ο Cecil, ήταν το ζώο διασημότητα στο ζωολογικό πάρκο  της Zimbabwe αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Αμερικανό οδοντίατρο και επίδοξο λαθροκυνηγό Walter Palmer να το σκοτώσει. Αυτός πλήρωσε 55,000 δολάρια για ‘διασκέδαση’. Η κατακραυγή από τους ζωόφιλους ήταν τόσο μεγάλη που τον ανάγκασε να κλείσει την ιστοσελίδα του και να σφραγίσει το ιατρείο του.

Ο Palmer, βραβευμένος στην τοξοβολία, πλήρωσε έναν οδηγό να δελεάσει το λιοντάρι, ώστε αυτό να βγει από το πάρκο την νύχτα και έτσι να γίνει στόχος κυνηγιού. Κατάφερε να πληγώσει το λιοντάρι με το τόξο του αλλά το σκότωσε 40 ώρες αργότερα. Του πήρε το κεφάλι και το δέρμα αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα.

Όχι μόνο σκότωσε μια διασημότητα αλλά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το κυνήγι ήταν παράνομο και τώρα διενεργείται έρευνα για την εγκληματική αυτή πράξη.

Ο θάνατος του Cecil δεν θα επηρεάσει μόνο τους θαυμαστές του αλλά και τα 24 μικρά του που τώρα κινδυνεύουν από άλλα αρσενικά λιοντάρια που θα θέλουν να διαιωνίσουν το δικό  τους είδος.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-12

Ήταν το διάσημο λιοντάρι Cecil στο Εθνικό Πάρκο Hwange της Zimbabwe

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-20

Αυτό μέχρι που το σκότωσαν. Το κουφάρι του είχε μείνει χωρίς κεφάλι και δέρμα έξω από το πάρκο. Οι δολοφόνοι προσπάθησαν ακόμη και να κρύψουν το κολάρο εντοπισμού του αλλά δεν το κατάφεραν.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-5

Κάποιος είχε πληρώσει 55,000 δολάρια για να το δελεάσουν και να βγει από το πάρκο την νύχτα όπου και το χτύπησαν με τόξο. Το παρακολουθούσαν για 40 ακόμη βασανιστικές ώρες μέχρι που τελικά το σκότωσαν

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-9

Οι τουριστικές αρχές της Zimbabwe  εντόπισαν αργότερα τον Walter Palmer, έναν οδοντίατρο από την Minnesota, σαν τον υπαίτιο της πράξης.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-6Γρήγορα το διαδίκτυο έδειξε άγριες διαθέσεις  για την δολοφονική πράξη του, και ο Palmer αναγκάστηκε να κλείσει το οδοντιατρείο του

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-7

Οι ντόπιοι κάτοικοι γέμισαν την πόρτα του με λουλούδια, πινακίδες και ζωάκια στην μνήμη του Cecil.

Ακόμα και οι κριτικές στο Yelp για το ιατρείο του έπεσαν από τα 5 αστέρια στο 1!

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-10

Ακόμη και ο Ricky Gervais, κωμικός, ηθοποιός και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων τον κατέκρινε σαν κάποιον που του άρεσε να σκοτώνει.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-8

Οι αρχές της Zimbabwe τον ψάχνουν αλλά λέγεται πως έχει επιστρέψει στην Αμερική.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-4

Ο Cecil άφησε πίσω 24 μικρά λιονταράκια που πιθανόν να σκοτωθούν από αρσενικούς αντιπάλους του, θέλοντας να του πάρουν την αρχηγία.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-2

Σε μια δήλωσή του ο Palmer είπε : ‘ Βασίστηκα στην εμπειρία των δικών μου ντόπιων οδηγών για να μου εξασφαλίσουν ένα νόμιμο κυνήγι … λυπάμαι πολύ που κάνοντας κάτι που αγαπώ και το εξασκώ υπεύθυνα και νόμιμα κατέληξε στο θάνατο αυτού του λιονταριού.

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-21

Η τελευταία φωτογραφία του

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-11

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News