Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜεγάλη ανακούφιση για τους Έλληνες: Έρχεται το «Καλάθι των Χριστουγέννων» - Τι...

Μεγάλη ανακούφιση για τους Έλληνες: Έρχεται το «Καλάθι των Χριστουγέννων» – Τι θα περιλαμβάνει

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα ισχύσει και φέτος με στόχο τις χαμηλές τιμές σε προϊόντα της εορταστικής περιόδου.

Το φετινό «καλάθι των Χριστουγέννων» θα ισχύει από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2024. Αυτό θα περιέχει τρόφιμα, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι. Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, μεταξύ άλλων γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι-βασιλόπιτα και γλυκίσματα όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη.
Η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Στην ίδια λογική με πέρυσι στο «καλάθι των Χριστουγέννων» υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ και οι υπεραγορές με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συγκρατηθούν οι τιμές σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ) και συζήτησε μαζί τους τρία βασικά θέματα. Πρώτον, σχετικά με το «χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Σκρέκας ζήτησε αυτό να επαναληφθεί και φέτος. Και μάλιστα να είναι «ανταγωνιστικό» του περυσινού. Επί της ουσίας, δηλαδή, να μην υπολείπεται σε κόστος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των άλλων περιλάμβανε και όλες τις κατηγορίες του κρέατος.

Σημειώνεται επίσης ότι στο ίδιο μήκος κύματος το υπουργείο επεξεργάζεται και το ενδεχόμενο για ένα ακόμα μέτρο, και αυτό θα είναι το «καλάθι του Άγιου Βασίλη», το οποίο θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Τα πιο σημαντικά