Μεγάλη αεροπορική εταιρία σκοπεύει να ζυγίζει επιβάτες πριν την επιβίβαση

2 Νοεμβρίου, 20176:25 ΜΜ
More videos

Και ποιος δεν βάζει λίγα κιλά στις διακοπές, γι’ αυτό δεν είναι άλλωστε, για την ξενοιασιά του πράγματος; Μόνο που τώρα μια ευρωπαϊκή αεροπορική έχει βαλθεί να μας ενημερώσει για τα παραπανίσια κιλά που τσιμπήσαμε.

Η Finnair ελπίζει να επιστρατεύσει 100-150 επιβάτες λοιπόν και να τους βάλει πάνω στη ζυγαριά, με τις χειραποσκευές τους, πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Ο σκοπός της δεν είναι να τα βάλει με τους παχύσαρκους φυσικά, αλλά να κατανοήσει καλύτερα το βάρος και πώς να το διανείμει καλύτερα μέσα στο αεροπλάνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και θα διαρκέσει ως τα τέλη Νοεμβρίου.

AP_100419016504

Αυτό που θέλει ουσιαστικά η Finnair είναι να επικαιροποιήσει τα αρχεία της αναφορικά με το βάρος και την κατανομή του στην άτρακτο, καθώς βασίζεται ακόμα στα στατιστικά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας από το 2009.

Πολλοί πάντως από το κοινό εμφανίστηκαν εξαγριωμένοι από την πρόθεση των φινλανδικών αερογραμμών κάνοντας λόγο για κατάφωρο ντρόπιασμα των παχύσαρκων επιβατών.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News