Με τη στολή του καταδρομέα θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

7 Νοεμβρίου, 2018 4:20 ΜΜ
More videos

Η τελευταία πράξη του δράματος του θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα θα γραφτεί αύριο Πέμπτη στο χωριό του, τους Βουλιαράτες, στις 13:00, όπου η οικογένεια και χιλιάδες απλού κόσμου θα του πουν το τελευταίο αντίο. 

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ο 35χρονος Έλληνας ομογενής θα ταφεί με τη στολή του Έλληνα καταδρομέα, ενώ χιλιάδες κόσμου αναμένεται να πλημμυρίσουν τους Βουλιαράτες.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια της κηδείας, καθώς το κλίμα είναι τεταμένο. 

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά από 10 μέρες παρέλαβε στη 1:00 τα ξημερώματα τη σορό του από το νεκροτομείο Τιράνων, ύστερα από παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, ώστε η εισαγγελία να κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας.

Στους Βουλιαράτες το κλίμα είναι βαρύ και πένθιμο. Ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Αναμένονται όμως και χιλιάδες απλών πολιτών με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο και όχι μόνο που θα φτάσουν εκεί με πούλμαν από την Ελλάδα για να παραστούν στην κηδεία του 35χρονου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών κομάντο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες, μετά από συμπλοκή που είχε μαζί τους γιατί κατέβασαν μια ελληνική σημαία.

Επί δέκα μέρες οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να παραδώσουν τη σορό του Έλληνα ομογενή στην οικογένεια, ενώ παρουσίαζαν προσκόμματα για τη εξέταση της σορού από Έλληνα ιατροδικαστή. Ενδεικτικό είναι ότι όταν επετράπη στον ιατροδικαστή Ιωαννίνων, Θ. Βουγιουκλάκη να εξετάσει τη σορό, διαπίστωσε ότι είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν συρραφεί με αποτέλεσμα να έχουν αλλοιωθεί πολλά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα.

Τελικά με παρέμβαση του Αλβανού προέδρου η εισαγγελία έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση της σορού.