Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
διάφορα«Με ρωτάει συνεχώς για το Βασίλη. Το μάτι του είναι κλειστό» Συγκινεί...

«Με ρωτάει συνεχώς για το Βασίλη. Το μάτι του είναι κλειστό» Συγκινεί η μαμά του 6χρονου που τραυματίστηκε στην έκρηξη

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες μετά την έκρηξη του καυστήρα στο λεβητοστάσιο.

Η μητέρα του 6χρονου αγοριού που τραυματίστηκε στο σχολείο στις Σέρρες μετά την έκρηξη στο λέβητα μιλάει στο newsit και τονίζει πως «δεν ξέρω ακριβώς πώς έγιναν όλα γιατί με τον δάσκαλο δεν προλάβαμε να μιλήσουμε εκείνη τη στιγμή στο ολοήμερο, καθώς φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο. Ο πατέρας του πήγε εκεί στο σχολείο και τον παρέλαβε. Πρέπει να είχε βγάλει τα παιδιά για διάλειμμα σε αυτή την πίσω αυλή, που εγώ προσωπικά δεν γνώριζα ότι υπάρχει. Νόμιζα ότι τα παιδιά έπαιζαν μπροστά. Ο γιος μου είναι πολύ μικρός και πήγε να παίξει εκεί και έγινε αυτό το περιστατικό».

Όπως λέει η μητέρα «το παιδί μου ευτυχώς σε γενικές γραμμές είναι καλά αλλά ρωτάει συνέχεια για το άλλο παιδάκι. Είμαστε σε επαφή με παιδοψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε όλο αυτό που έγινε, να δούμε πώς θα επανέλθει στο σχολείο, υπάρχουν αρκετά ζητήματα. Με ρωτάει συνέχεια πώς έγινε, θέλει να του εξηγήσω. Δεν θέλω να του μιλάω πολύ για όλα αυτά και να ρωτάω κι εγώ, γιατί δεν ξέρω και πώς ακριβώς πρέπει να το διαχειριστούμε. Να φανταστείτε με ρωτούσε στις 5 τα ξημερώματα αν το κεφαλάκι του άλλου παιδιού ήταν μαύρο ή ροζ. Αυτό έχει κάποιο συμβολισμό, γιατί το παιδί μου προφανώς κάτι είδε. Αυτό το παιδάκι δυστυχώς είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στο κεφάλι του. Δεν θέλω ακόμα να του πω κάτι εγώ από μόνη μου. Το παιδί μου έχει ένα κάταγμα στο κεφάλι και χειρουργήθηκε. Το μάτι του είναι κλειστό, είναι μελανιασμένο.

Φόβος για απώλεια του ματιού από την έκρηξη

Στην αρχή δεν γνωρίζαμε αν βλέπει από το μάτι του. Θα μπορούσε να είχε πάθει μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, να είχε πάθει αιμορραγία, να είχε ακρωτηριαστεί, θα μπορούσε να είχαν συμβεί τα πάντα. Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει πώς χτυπήθηκε ακριβώς. Και όπως σας είπα, δεν ρωτάω για να μην του τα επαναφέρω στη μνήμη. Μου λέει δεν ήθελα αυτό το κακό, δεν ήθελα να γίνει. Σίγουρα θα έγιναν κάποιες παρατυπίες, παραλείψεις, αστοχίες, δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη. Πιστεύω θα τα βρουν όλα οι αρμόδιοι, αυτοί που πρέπει. Εμείς θέλουμε να αποδοθούν οι ευθύνες».

Τραγική σύμπτωση ότι τόσο η μητέρα του 6χρονου αγοριού όσο και ο πατέρας του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη είναι γιατροί και έχουν την ίδια ειδικότητα, καθώς είναι και οι δύο καρδιολόγοι.Τα πιο σημαντικά