Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

21 Οκτωβρίου, 2014 8:18 ΜΜ
More videos

Από το 2001 o καλλιτέχνηw David Zinn έχει δημιουργήσει δεκάδες σχέδια με κιμωλία στα πεζοδρόμια της γενέτειράς του Ann Arbor στο Μίσιγκαν.

zinn1

Μια προσωρινή τέχνη του δρόμου που μπορεί να έχει βραχύβια διάρκεια ωστόσο προκαλεί θαυμασμό σε όσους το αντικρίζουν. Ο βασικός χαρακτήρας του καλλιτέχνη είναι ο Sluggo – ένας περίεργος, πράσινος γυμνοσάλιαγκας που μοιάζει με εξωγήινο πλάσμα και το ιπτάμενο γουρουνάκι που συμμετέχει και αυτό σε πολλές από τις δημιουργίες του.

tilestwra.gr :zinn2 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

Ο David Zinn χρησιμοποιεί πολύχρωμη κιμωλία αλλά και κάβουνο και εμπνέεται από κόμικ, ζωντανεύοντας διάφορες σκηνές σε πεζοδρόμια και δρόμους, με τρισδιάστατη εμφάνιση που αλληλεπιδρούν άριστα με το αστικό περιβάλλον ολόγυρα. «Το αστικό τοπίο είναι συνήθως μουντό και γκρίζο, το χρώμα από την κιμωλία δίνει ζωή σε διάφορες γωνιές της πόλης αλλά κάνει και τους ανθρώπους πιο χαρούμενους και ευδιάθετους όταν κινούνται στους δρόμους. Μου αρέσει το πρωτότυπο και η έκπληξη που αισθάνεται κάποιος όταν βλέπει τους ήρωές μου δίπλα του…», λέει ο καλλιτέχνης.

tilestwra.gr :zinn3 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn4 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn5 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn6 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn7 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn8 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn9 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

tilestwra.gr :zinn10 Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο!

Πηγή