Με κορωνοϊό νοσηλεύεται ο εμβολιασμένος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

2 Αυγούστου, 20213:22 ΜΜ
More videos

Είχε εμβολιαστεί πλήρως ωστόσο ο κορωνοϊός τον έστειλε στο νοσοκομείο με ελαφριά πνευμονία

Ο κορωνοϊός έστειλε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο με συμπτώματα υψηλού πυρετού και πνευμονίας.

Ο Μητροπολίτης υποβλήθηκε αρχικά σε rapid test το οποίο ωστόσο βγήκε αρνητικό, με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρήσουν σε μοριακό έλεγχο. Το τεστ PCR όμως έδειξε ότι ο Μητροπολίτης ο οποίος είχε εμβολιαστεί πλήρως, είναι θετικός στον κορωνοϊό και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Με επίσημη ανακοίνωση της η 6η ΥΠΕ αναφέρει:

«Το πρωί της Κυριακής εισήχθη εκτάκτως, στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», με εμπύρετο σύμπτωμα που παρουσίασε, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοιεργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακήςκαι από το οποίο προέκυψε ότι ο Σεβασμιώτατος έχει προσβληθεί απόκορωνοϊό και άμεσα εκκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μετάδοση του ιού.

Ωστόσο είναι ευτυχές το γεγονός πως είναιπλήρως εμβολιασμένος και για αυτό το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του κ. Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, ο Μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην Κλινική Covid του «Αγίου Ανδρέα» για λίγες μόνο ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του στο Νοσοκομείο, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του» καταλήγει η ανακοίνωση.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News