Με 20.000 κρούσματα ημερησίως το κόστος του PCR πρέπει να μειωθεί άμεσα

29 Δεκεμβρίου, 20218:33 ΜΜ

Πήγαμε τις προάλλες στο φαρμακείο με την 5χρονη κόρη μου, προκειμένου να κάνει rapid για να μπορέσει να επιστρέψει στο σχολείο της, καθώς για μερικές ημέρες είχε συνάχι και ένα ελαφρύ βηχαλάκι.

Ο φαρμακοποιός άνοιξε ένα κουτάκι σαν αυτά που παίρνουμε για τα self-test. Έβγαλε από μέσα μια μπατονέτα και μας οδήγησε έξω από το φαρμακείο για να το κάνουμε. Μόνοι μας. Έκανα εγώ στην κόρη μου το rapid-self test, το επέστρεψα στον φαρμακοποιό και πλήρωσα 6 ευρώ. Μας είπε πως αν έβγαινε θετικό θα μας ειδοποιούσε. Ευτυχώς δεν μας ειδοποίησε. Ήταν, όμως, ακριβές το συγκεκριμένο τεστ; Κι αν εγώ δεν της το είχα κάνει καλά; Κι αν… το είχα βάλει στο δικό μου ρουθούνι;

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ

Τις ημέρες των γιορτών τις περιμέναμε πώς και πώς. Όχι τόσο για να βγούμε, να ξενυχτήσουμε και να… συγχρωτιστούμε (τουλάχιστον όχι όσοι έχουμε μικρά παιδιά), όσο για να χαλαρώσουμε. Να καλέσουμε δυο φίλους στο σπίτι, να παίξουν τα παιδιά μας με άλλα παιδιά ΧΩΡΙΣ μάσκες. Όπως φαίνεται ξινό θα μας βγει και αυτό -δεν θα χρειαζόταν όμως.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εμβολιασμένοι. Τρεις φορές μάλιστα! Αυτό που μας φοβίζει περισσότερο αυτή τη στιγμή με την διασπορά είναι μην κολλήσουν τα μικρά παιδιά μας, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Τους παππούδες έτσι κι αλλιώς, όσο ερχόμαστε σε επαφές με άλλα άτομα, αποφεύγουμε να τους δούμε.

Θα νιώθαμε ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ, λοιπόν, πολύ πιο ασφαλείς, αν αυτή τη στιγμή που η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και 10 ημέρες μετά θα ανοίξουν τα σχολεία, αντί για self ή rapid (η εγκυρότητα των οποίων αμφισβητήθηκε ξανά με νέα μελέτη αναφορικά με την Όμικρον) είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι PCR τεστ. Ένα τώρα και άλλο ένα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Ποια οικογένεια, όμως, δύναται ελαφρά τη καρδία να πληρώσει για το ένα PCR 60 ευρώ (τουτέστιν για 240 ευρώ για τέσσερα άτομα);

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ PCR ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να αναχαιτίσει την Όμικρον, με 20.000 κρούσματα ημερησίως το κόστος του PCR θα πρέπει να μειωθεί άμεσα. Χθες.

Ο εμβολιασμός είναι ένα μόνο όπλο για να προστατευτεί ο πληθυσμός. Τα μέτρα ένα ακόμα -αν και ο κόσμος αγανακτεί πλέον όλο και περισσότερο. Η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι απαραίτητη για να σωθούν άνθρωποι που θα μπορούσε να μην έχουν πεθάνει. Η σωστή ιχνηλάτηση, όμως, και το έγκυρο testing μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια. Και δεν υπάρχει ειδικός που να μην συμφωνεί, ότι το ακριβέστερο τεστ που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι το PCR -ταυτόχρονα και το ακριβότερο.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ PCR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 60 ΕΥΡΩ;

…ενώ π.χ. στην Κύπρο κοστίζει μόλις 25 ευρώ για τους ενήλικες και 20 ευρώ για τα παιδιά;

…και σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι δωρεάν;

Αποσπάσματα από τα stories στο Instagram της δημοσιογράφου Νατάσας Γιάμαλη.

Δεν ζητάμε να μην εμβολιαστούμε, δεν ζητάμε να μη φοράμε μάσκες. Ζητάμε να μας βοηθήσει το κράτος να επιδείξουμε ατομική ευθύνη με τρόπο ακόμα πιο ουσιαστικό από αυτόν που το ίδιο το κράτος προτείνει.

Πηγή: infokids.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News